Alla inlägg under oktober 2013

Av Sandberg - 9 oktober 2013 09:58

En av mina adepter som jag jobbat längst tid med är Mathias Israelsson, efter att ha spelat U16, J18 och J20 med Frölunda så har nu Mathias hamnat i USHL och Waterloo Black Hawks.

Mathias var med på vår Goalieweek i Kungsbacka vecka 30, därefter åkte han över på en förberedande camp med Waterloo där dom var fem målvakter. Efter det var det hem igen några veckor innan Mathias flyttade över på allvar.


Mathias är inneboende hos en familj och han beskrev försäsongen hos Waterloo som att vara på en sommarhockeyskola. Upp vid 7-tiden för att äta frukost för att sedan träna vid 9-tiden, lunch och sedan träning igen vid 2-tiden, hem till värdfamiljen för middag och sedan ett gympass på kvällen.


Efter den förberedande campen så blev det två målvakter som fick lämna och det blev Mathias och två andra målvakter kvar och nu när säsongen kört igång på allvar så är det bara Mathias och en till kvar. Jag frågade vad skillnaden var kontra svensk hockey och Mathias menade att spelet är lite snabbare, mer skott men också sämre kvalité.


Jag tänkte lite längre fram låta Mathias skriva ett eget blogginlägg där han får beskriva sin vardag lite mer ingående.

Av Sandberg - 8 oktober 2013 09:18

Av Sandberg - 5 oktober 2013 18:18

Det var en fredag med mycket hockey igår, startade dagen med målvaktsträning på HG, sedan startade svenska ishockeyförbundets camp här i Borås. En helg fylld med ispass, teori och fys. Vi hade även match med Borås på kvällen mot Tingsryd där vi gör Ljunggren gör en mycket bra match i målet och motar 44 av 46 skott, trots det en sur förlust med 2-0.

Idag lördag har det blivit fyra ispass, jag har hand om fyra målvakter födda 98, det är Timmy från Åmål, Pontus från Frölunda, Emil från Hanhals och Edvin från Lidköping. Skickar med er lite fina kort på målisarna.

Av Sandberg - 3 oktober 2013 15:29

Precis tillbringat en stund framför datorn och tittat på NHL.com, några( nåja många) klipp från nattens omgång i NHL. Några sköna räddningar och några sköna mål. Fasth hade en jobbig kväll mot Colorado som även hade en het coach i förre målvaktslegendaren Roy. Kolla klippet på Patrick Roy från Colorado vs Anaheim så förstår ni vad jag menar. Tänk vad enkelt och smidigt att få se klipp från samtliga NHL-matcher jämfört med ett par år sedan.

Jag har även hunnit med ett besök hos Reebok idag där vi diskuterat hur vi skall fortsätta vårt samarbete på bästa sätt, Reebok är en stor del av våra camper och Goalieweeks. Det känns oerhört stimulerande att ha med Reebok som en stor samarbetspartner.

Nu fredag, lördag och söndag ska jag var med en utvecklingscamp i svenska hockeyförbundets regi i Borås( så lämplig ort!). Jag har även två matcher med Borås( fredag och söndag) så det blir en intressant och hektisk helg. Försöker lägga in några bilder från utvecklingscampen här på bloggen under helgen.

Av Sandberg - 2 oktober 2013 09:03

Av Sandberg - 1 oktober 2013 08:41

Då är det dags för världens bästa liga att köra igång, intressant att se vilka svenska målvakter som får vara med och leka med dom bästa och vilka som får börja i AHL.

Lundqvist kör givetvis i Rangers, Jacob Markström tar plats i Florida, Robin Lehner har sin plats i Ottawa, Eddie Läck kör i Vancouver med Luongo, Lindbäck är i Tampa, Viktor Fasth fortsätter i Anaheim, Jonas Gustavsson är i Detroit och Enroth är givetvis kvar i Buffalo.


I AHL får Johan Gustafsson börja, han ska spela i Iowa, Joacim Eriksson börjar säsongen i Vancouvers farmarlag Utica, Nihlstorp kommer att starta i Dallas farmarlag Texas, Niklas Svedberg börjar lite överraskande(för mig) i Providence, Magnus Hellberg kör på i Nashvilles farmarlag Milwaukee och Anders Nilsson tar plats i Bridgeport. Oklart var Mark Owuya börjar någonstans, om det är i Torontos farmarlag Marlies eller om det är i ECHL.


Har jag glömt någon?

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards