Alla inlägg under oktober 2013

Av Sandberg - 17 oktober 2013 10:14

Lovade er lite statistik vad det beträffar nollor i Hockeyallsvenskan, min känsla var att det var väldigt många nollor så här långt och den känslan stände! Här har ni statistik över antal nollor i SHL och Hockeyallsvenskan:


Hockeyallsvenskan

Säsongen 12/13

54st nollor på 52 omgångar vilket ger 1,04 nollor/omgång


Säsongen 13/14

23 nollor på 12 omgångar vilket ger 1,92 nollor/omgång


SHL(och Elitserien)

Säsongen 12/13

74 nollor på 55 omgångar vilket ger 1,34 nollor/omgång


Säsongen 13/14

11 nollor på 12(vissa har spelat 13) omgångar vilket ger 0,92 nollor/omgång


Kan vi man dra några slutsatser av detta? De allsvenska målvakterna har kraftigt ökat sin produktion av nollor jämför med förra säsongen och målvakterna i SHL har minskat sin produktion av nollor. Hade vi bättre målvakter i SHL förra året jämfört med i år? Och vice versa i Hockeyallsvenskan..

Skall bli intressant och se om de här siffrorna står sig säsongen ut.

Av Sandberg - 16 oktober 2013 11:29

Av Sandberg - 15 oktober 2013 08:07

IK Oskarshamn lånar in Skellefteås målvakt Stefan Steen, är dom inte nöjda med Zajkowski eller vill Oskarshamn bara säkra upp målvaktssidan? Zajkowski har 88,49 i räddnings% efter 11 spelade matcher..

Igår kväll höll Michal Zajkowski nollan mot Timrå så det var kanske lite konkurrens den gode Zajkowski behövde då Stefan Steen satt på bänken igår för IKO. Ibland kan det vara så enkelt, vissa behöver mer konkurrens(jag tror att alla mår bra av konkurrens) och vissa behöver mer trygghet(förtroende).


NY Rangers har haft en riktigt bedrövlig säsongsupptakt där dom framför allt bakåt läcker som ett såll. Även herr Lundqvist har sett medioker ut skall tilläggas. Hur sugen är Henke på att förlänga sitt kontrakt med Rangers när det just nu ser ut som det gör? Påverkar den här säsongsupptakten hans förhandlingar om ett långt och lukrativt kontrakt med NY Rangers?


Blir det New York för Johan Hedberg ändå? Rangers satte upp Martin Biron på waivers, vilket innebär att han kan plockas av en annan klubb inom 24 timmar och om så inte sker skickas han till farmarlaget i Hartford.

Av Sandberg - 14 oktober 2013 09:42

Avslutade helgen igår med en skön straffvinst över Olofström, Bergman i målet räddar 50 skott och tre straffar, en hyfsad dag på jobbet med andra ord.

Olofström som för övrigt har en sloven i målet, Matija Pintaric. Denne slovenske målvakt träffade jag på i Ljublana(Sloveniens huvudstad) när jag var där nere för några år sedan och tränade Olympic Ljublanas målvakter. Då var han en ung lovande målvakt som spelade i deras ungdomslandslag.


Såg bilder på Jimmy Howards utrustning han skall ha i samband med insamlingen till bröstcancer, inte speciellt snygga men för en bra sak.

 

Av Sandberg - 12 oktober 2013 21:33

Några intryck och reflektioner från dagens omgång i SHL, jag har sett delar av Leksand mot Skellefteå och stora delar av matchen Örebro mot AIK plus alla målen från omgången.
Wesslau och HV har fortsatt motigt och många konstiga studsar emot sig, två av målen är just sådana som drabbar lag och målvakter som har missflyt.
Rolig att se Gistedt i Leksands mål, härligt att han är tillbaka på högsta nivå igen. Han gör en bra match mot SAIK. Henrik Karlsson bra i SAIKs kasse.

Målvaktsbyte i Örebro efter två insläppta mål av Henrik Lundberg, in med Tim Sandberg. Inte så ofta man ser det..
Daniel Larsson riktigt bra i AIKs kasse, tät, säker och gjorde så att han såg alla puckar.

Många nollor i hockeyallsvenskan i år, ska kolla igenom den statistiken och återkomma med det i ett kommande blogginlägg. Känns som det är mer nollor än någonsin tidigare.

Måste också skriva någon rad om Sveriges match mot Österrike igår, Elmanders filmning drar ett löjets skimmer över fotbollen...varför håller fotbollsspelare på som dom gör?

Av Sandberg - 10 oktober 2013 22:46

Slötittat på kvällens omgång av SHL och en match i hockeyallsvenskan( VIK-Oskarshamn).
Fransson i VIK-målet har en lugn afton och får hålla ytterligare en nolla.

Wesslau släpper i mina ögon tre onödiga puckar...i deras förlustmatch mot Skellefteå. Svår sits för Wesslau och HV.

Luleå mot Färjestad, där blev skottstatistiken 11-17!!! Vart är hockeyn på väg? Jag tycker att Luleås matcher oftast är tråkiga, ja de är effektiva och duktiga men deras matcher är oftast inga höjdare att titta på.

Ersberg har hittat ny klubb i tyska Iserlohn.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards