Senaste inläggen

Av Sandberg - 21 augusti 2014 13:40

Lite lösa trådar om vad som hänt i vår underbara målvaktsvärld, vi börjar med att Christian Engstrand äntligen fått klart med ny klubb, det blev Kroatiska Zagreb som spelar i KHL. Där börjar han enligt uppgift som nummer tre i rankingen...

Färjestads förre målvaktstränare Erik Granqvist kommer att jobba med ViaSat, ViaSat som har rättigheterna att sända Hockeyallsvenskan och NHL, mer fokus på målvakterna kan vi nog vänta oss med andra ord.

Vinst igår kväll med 3-1 och vår inlånade målvakt från Frölunda Zackarias Skog motade 32 av 33 skott. Det blev en sen kväll som gick över på ny dag innan klippning av matchen blev klar. Härligt att säsongen är i gång med allt vad det innebär.

ANNONS
Av Sandberg - 20 augusti 2014 11:50

I dagens blogginlägg avhandlar jag avdelningen unga målvakter i SHL, målvakter födda 94 eller senare. Senare i veckan följer vi upp med unga målvakter del II, där vi går igenom 93:orna i SHL.
Först ut idag har vi Linköpings Marcus Högberg som är född 94, han kom förra säsongen tillbaka till LHC lagom till slutspelet där han storspelade, Marcus tillbringade stora delar av säsongen i Mora i Hockeyallsvenskan.
Jag tror att Marcus har en stor chans att få rikligt med speltid i årets upplaga av SHL, den han ska tampas med är David Rautio som lämnade Luleå för LHC.

Den yngsta(om vi räknar på två målvakter/lag) målvakten i årets upplaga av SHL är Brynäs Jonas Johansson som är född 95, han ska kampera ihop med Bernhard Starkbaum som kom till Brynäs under fjolåret. Helt övertygad om att det finns en plan för unge Johansson hur mycket han skall matchas för att han skall utvecklas på ett bra sätt.

Som sagt tidigare så kommer det del II lite senare under veckan och där kommer vi att behandla målvakterna som är födda 93. Tre stycken sådana finns det? Vilka?

ANNONS
Av Sandberg - 19 augusti 2014 10:35

Christoffer Bengtsberg är klar för Almtuna men lånas ut till Huddinge i division 1, ni känner igen mönstret va? Bengtsberg blir därmed Almtunas femte målvakt under kontrakt...säga vad man vill om Almtunas strategi men dom behöver inte oroa sig för att stå utan målvakter.
Bengtsberg kom från en stark säsong med Troja och hade nog hoppas på och räknat med att få klart med en allsvensk klubb lite tidigare.

En annan målvakt med anknytning till Almtuna hamnade i norska andraligan hos Hasle/Loren, nämligen Marcus Lundell.

Morgonträning idag med junior och seniormålvakterna, där alla egentligen är juniorer då våra båda seniormålvakter är födda 95, tema idag var positionsspel där skytten rörde sig både i sidled och djupled. Detta var en påbyggnad på ett ispass vi filmade förra veckan där vi körde utan skyttar och puckar.

Av Sandberg - 18 augusti 2014 10:14

Jag har tidigare år rankat målvakterna i SHL, både individuellt och som målvaktspar. Inför den här säsongen tänkte jag dela upp målvakterna i lite olika kategorier och skriva lite fritt om dom. Först ut är hemvändarna...målvakter som varit ute i den stora världen och provat sina vingar( eller benskydd...ja, jag vet lite nördigt).

Mikael Tellqvist är tillbaka i Djurgården där hans karriär tog fart en gång i tiden. Tellan har verkligen provat sina vingar i NHL, AHL, KHL och SM-Liiga. Tellqvist är född 79 och spelar troligtvis på sitt sista kontrakt. Blir han den frälsare som de flesta tror och hoppas på(Djurgårdsfans)? Jag är lite tveksam till det...tittar man tillbaka några år så har några av dom hemvändarna målvakterna inte varit den succé som man trott, hoppas dock att Tellan bevisar att jag har fel.

Näste målvakt att vända hem är Erik Ersberg som är tillbaka i HV som var hans tidigare klubb i SHL. Erik är född 82 och han har spelat i Kings organisation, några vändor i KHL innan han förra säsongen var i Iserlohn i DEL. I HV skall han kampera ihop med Wesslau, vilken kamp det kan bli om vem som ska stå!
Hur väl håller Ersbergs kropp? Vet att han hade några skadefyllda säsonger, kanske blir bra att han och Wesslau delar på jobbet.

Den siste målvakten i min kategori hemvändare är Christopher Nihlstorp som hamnade i Växjö där han ska bilda par med Stefan Steen.
Nihlstorp som har tillhört Dallas Stars organisation i två säsonger och som fick avsluta förra säsongen som mästare med Texas Stars.
Jag tror att Nihlstorp kommer bli riktigt bra i år och att han kommer att matchas väldigt hårt. Nihlstorp är född 84 och rena ungdomen jämfört med de två andra gråhåriga hemvändarna...

Av Sandberg - 16 augusti 2014 13:25

Vem är den svenske målvakten i bakgrunden?

Av Sandberg - 15 augusti 2014 13:24

Vad händer med Zajkowski och Engstrand? Det har varit väldigt tyst om dom, någon som vet nåt?
Vilka fler målvakter är lediga?

Den här säsongen är ett så kallat regelår, det vill säga att det i år kommer många nya regler. Det kom ett utskick från förbundet där det var 16-17 sidor med nya regler/tolkningar. Det som rör målvakterna är att det nu är tillåtet med så kallad "onepieceplock", målvakterna får inte gå över mittlinjen och fira med lagkamrater( har man fått det innan?), goalpegs kommer att användas i fler serier och åldrar för att till nästa säsong vara standard i stort sett alla åldrar, utespelarna får numera styra in puckar med skridskorna genom att vinkla dom om man inte gör en sparkrörelse. Det var några av de ny regler som rör målvakter, tror inte jag glömde nåt. Givetvis rör alla regler målvakten typ hybridicing, flyttade blålinjer med mera...men ni förstår vad jag menar.

Det har varit väldigt tyst om fallet Owuya på sistone...

Trevlig fredag så hörs vi under helgen

Av Sandberg - 14 augusti 2014 14:37

Så var då säsongen igång, både med matcher, kvällsträningar och några morgonträningar. Idag hade vi ett ispass på förmiddagen där vi(målvakterna och jag) hade en zon för oss själva och där vi filmade olika vinklar och olika tänkbara situationer med Ipaden. 50 minuter där vi skapar en grund och en trygghet i målvakternas spel genom att visa hur väl de täcker. Hur små rörelser och hur små förflyttningar det krävs för att vara rätt placerad i förhållande till pucken och målet. Visar några av bilderna på tre olika vinklar nedan.

Av Sandberg - 12 augusti 2014 14:06

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Sampans målvaktsblogg med Blogkeen
Följ Sampans målvaktsblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se