Alla inlägg under april 2013

Av Sandberg - 30 april 2013 09:58

Sverige åker till VM med Jacob Markström, Jhonas Enroth och Johan Gustafsson. Frågan är om Mårts är nöjd med de här tre eller om han avvaktar första rundan för Rangers och en viss herr Lundqvist?

Till helgen har vi vår årliga målvaktscamp i Skara, jag tror det är fjärde eller femte året vi kör där och som vanligt är det 15 målvakter bokade och fullsatt sedan länge..Vi kommer att vara fyra instruktörer där Andro Michel är en av dom och han kommer att ha full utrustning för att kunna visa. Andro som precis gjort klart med ny klubb( återkommer om det när det blir officiellt)! Så till helgen kommer det bilder från Skara på våra kämpande målvakter.

Vad det gäller våra Goalieweeks i Kungsbacka så är de i stort sett fullbokade(rekordtidigt), vilket innebär att vi till sommaren kommer att gästas av ungefär 120 stycken målvakter från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. En helt fantastisk siffra som verkligen inspirerar oss som jobbar de här tre veckorna!

Av Sandberg - 27 april 2013 22:15

Klart man fick titta lite på "hockeymatchen" så här på lördagskvällen, Söderström storspelade i sin grymma Brown benskydd. Gamle Brynäsaren Sundlöv i klassisk hjälm och mask.
Nu är det Rangers vs Devils eller Lundqvist vs Hedberg...grymt imponerad av evigt unge Hedberg( född 73), att kroppen och huvudet orkar...Jag hade för övrigt lite FB konversation med Johan häromdan.

Känns som det är många bra målvakter på marknaden den här våren, Nicklas Dahlberg, Zajkowski, Lundström, Fransson, Lassinantti med flera. Det var de här målvakterna jag spontant kom på, titta man även runt i division 1 så kryllar det av duktiga lediga målvakter.

Omvänt så är det en hel del lag som skall ha in målvakter till sin trupp, Karlskrona, Västerås, Timrå är de lag som jag så här på lördagskvällen direkt kommer på.

Av Sandberg - 25 april 2013 21:00

Zappa in på TV4:s "hockeymatchen" och fick se legenden Tommy Söderström glida in med sina gamla 32" Brown benskydd...nostalgi på hög nivå.

Av Sandberg - 25 april 2013 09:10

BIK Karlskoga ersätter Gistedt med Justin Pogge, Pogge med 7 NHL matcher på sitt konto. Han kommer närmast från spel i Italien. Det som är intressant är väl vilken elitserieklubb som han representerar nästa säsong....hur tänker jag då?

Gistedt lämnade Karlskoga för Elitserien och Leksand, Bellissimo lämnade säsongen innan Karlskoga för Elitserien och Timrå. Karlskoga är uppenbarligen ett bra skyltfönster för Elitserien och en bra miljö för målvakter.

Hur som helst en intressant värvning, jag gillar när vi får lite utländska influenser till vår svenska målvaktsstil.

Av Sandberg - 24 april 2013 08:54

Daniel Bellissimo lämnar nedflyttade Timrå och flyttar till Luleå, där skall han ersätta Johan Gustafsson som flyttar till andra sidan Atlanten.

Erik Hanses lämnar Leksand och fortsätter i Allsvenskan med Almtuna.

Viktor Alm senast i Kristianstad ska spela i Nybro i division 1F nästa säsong.

Oskar Sehlstedt lämnar Piteå, ny klubb är ej klar.

Pål Grotnes i norska Stjernen avslutar sin framgångsrika karriär. Pål har varit norsk landslagsmålvakt under många år.

Av Sandberg - 23 april 2013 08:58

Finns en Facebooksida som heter "The art of NHL goalie masks" som är en liten nostalgitripp i maskernas historia med många fräcka bilder. Bifogar några sköna masker..

Av Sandberg - 19 april 2013 09:26

Förra året när Skellefteå blev besegrade av Brynäs i SM-finalen såg Joacim Eriksson trött och sliten, antagligen på grund av ett intensivt matchande. I årets final mot Luleå såg han allt annat än sliten ut, givetvis har han blivit ett år äldre och lite mer rutinerad men den största anledningen tror jag är att Skellefteå har matchat sina målvakter oerhört smart.
Under serien delade Markus Svensson och Eriksson ganska broderligt på matcherna, så även i kvartsfinalen innan Eriksson under semifinalerna och finalerna tagit över. Det tror jag är den största anledningen till att Eriksson sett så pigg och skärpt ut!

Skellefteå är oerhört värdiga mästare och Joacim Eriksson går nu nog vidare till andra utmaningar på andra sidan Atlanten.

Av Sandberg - 18 april 2013 10:53

Så var då Joel Gistedt tillbaka i Elitserien efter att ha lämnat Frölunda efter säsongen 07/08. Joel hade några mindre bra år i AHL, CHL och ECHL. Han var tvåa i Rögle bakom Fransson men fick chansen i Karlskoga och som han tog den...belöningen blev en comeback i Elitserien i och med att Leksand gav honom ett 2-årskontrakt. I Leksand skall han bilda målvaktspar med Oscar Ahlsenfelt.
Hårt jobb lönar sig alltid och där är Joel ett utmärkt exempel!

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards