Alla inlägg under mars 2011

Av Sandberg - 21 mars 2011 11:03

Har några hektiska veckor kvar innan man kan ta lite vårledigt, Hästens kvalserie, mars-cupen och lite lagträningar återstår. Igår var det morgonträning i Norrköping följt av lite videoanalys av lördagens match, det fanns några detaljer att förbättra och många bra saker att visa.


På hemvägen lyckades man pricka in sonens match i Borås, 1mål, 2 utvisningar och 1 söndrig klubba blev resultatet av Boråsvistelsen.


Fasth, Salak, Hadelöv och Nilsson gör om guldet..


Vår majcamp i Skara är fullbokad redan nu, härligt med målvakter som vill förlänga sin säsong.

Av Sandberg - 19 mars 2011 22:20

Så här i slutspelstider hyllas ju målvakterna med all rätt men hur bra är de egentligen? Är Nilsson, Owuya och Fasth verkligen så bra som statistiken säger, självklart är de det.

Lagen är dock så mycket bättre på att täcka skott, ligga i skottlinjen och inte släppa till 2 mot 1 och 3 mot 2. Tittar man på en match så är många av skotten rena plockpotatis, det är inte så att Anders Nilsson har blivit 5% bättre bara för det har blivit slutspel.


Anmärkningsvärt är att Nilsson, Salak, Fasth och Owuya gör sitt första slutspel! Hur mycket betyder rutin?


Lördagskväll i Norrköping, 3-2 efter sudden mot Karlskrona, Bergh spelar bra och studsar tillbaka efter senaste debaklet i Huddinge. Imorgon är det träning och videogenomgång.


Av Sandberg - 18 mars 2011 08:52

Målvaktskris i VM, skriver aftonbladet angående att Stefan Liv tackat nej till VM. Det är väl bara för någon annan att då ta chansen, vi har just nu många målvakter som kan spela VM.


Svedberg belönas med ett två års kontrakt i Brynäs. Apropå Brynäs, Greiss hade ett mycket tveksamt slutspel, alldeles för flaxig, spelade alldeles för långt ut vilket gjorde att han alltid var i tidsnöd. Det kändes som att han alltid var på väg mot skottet, han var aldrig på plats innan skottet.


NHL klubbar vill ha Owuya.., en av rubrikerna under veckan! Det går snabbt i den här branschen, från att ha varit starkt ifrågasatt till att bli NHL keeper.


Roligt att Ahlsenfeldt spelar bra och håller Krizan på bänken! Man kan ifrågasätta värvningen av Krizan men den satte verkligen fart på Oscar som stannade och tog kampen.


Trevlig helg och många publikräddningar

Av Sandberg - 16 mars 2011 11:00

Dags för en liten historielektion, dagens ämne är Vezina trophy.


Vezina Trophy är ett årligt pris som tilldelas den målvakt i NHL som bedömts vara bäst. Vinnaren röstas fram av NHL-klubbarnas managers.

Till och med säsongen 1981/1982 vann målvakten/målvakterna i det lag som släppte in minst mål under grundserien trofén. Man upptäckte emellertid att trofén då oftast gick till målvakten i ett bättre lag snarare än till en individuellt skicklig målvakt.


Därför introducerades även William M Jennings trophy, som belönar målvakten/målvakterna i det lag som släppt in minst mål.

Trofén är skänkt av Montreal Canadiens för att hedra sin målvakt Georges Vezina, som kollapsade under en match 1925, fick tuberkolos och sedan dog. Vezinas trofé delades ut första gången efter säsongen 1926/1927.


Pelle Lindbergh är den ende svensk som vunnit priset.

Av Sandberg - 14 mars 2011 11:39

Har roat mig med lite statistik från swehockey, målvakter med hög räddnings% från diverse serier. Läs och njut ni statistikbitare där ute...


Viktor Fasth, AIK, 97,27% SM-slutspel

Anders Nilsson, Luleå,  96,20% SM-slutspel

Lars Johansson, Mora 95,51% förkval till kvalserien

Alexander Berg, Vita Hästen 98,51% playoff till allsvenskan

Alexander Bengtsson, Kristianstad 96,23% playoff till allsvenskan

Linus Fernström, Enköping 95,61% playoff till allsvenskan

Timo Leinonen, Karlskrona 95,45% playoff till allsvenskan


Både kvalserien och elitserien ikväll...härligt med hockey!



Av Sandberg - 13 mars 2011 17:43

Av Sandberg - 12 mars 2011 15:19

Hockeynight i Norrköping igår kväll, 3200 i publiken, bra tryck och hetsigt på isen.

Bergh i Hästen målet är 96%ig och Hästen vinner med 2-1. Nu väntar 10 matcher i kvalserien mot lag som Troja, Tingsryd, Huddinge, Karlskrona och Asplöven.


Vi har jobbat mycket med trygghet, gummiband och filmning. Justerat en del detaljer i hans spel och fått Bergh att jobba med lite mindre medel.


Fasth fortsätter att imponera, han är nu 97%ig i slutspelet! 

Av Sandberg - 11 mars 2011 09:45

Lite tankar om gårdagens kvartsfinaler, Owuya får bara inte släppa in Luleås andra mål, Nilsson i Luleås mål gör en mycket bra match, tycker dock inte att han testades riktigt. Förutom den fantastiska klubbräddningen!


Greiss får bara inte släppa in Färjestads andra mål, tycker även att han spelar för långt ut på det avgörande målet, förflyttningen på returen blir allt för lång på grund av att han är för långt ut på skottet.


Tycker att Jämtins överkörning av Hadelöv är riktigt ful, att inte någon i Skellefteå reagerade...


Idag är det gameday här uppe i Norrköping, först matchvärmning och sedan ikväll är det returmatch i playoff 3. Eventuell vinst så blir det kvalserien till allsvenskan under två veckor. Forza Hästen!

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards