Alla inlägg under september 2010

Av Sandberg - 21 september 2010 08:57

Tänkte visa en skön bild på mina nya Reebok Revoke som jag var och hämtade ut igår. Så igår låg man på man köksgolvet hemma och provade utrustning som man gjorde förr.

Ser fram emot oldtimers träningen på onsdag.

  

Av Sandberg - 20 september 2010 08:44

Ny vecka, nya möjligheter att utveckla målvakter! En fullmatad vecka med mycket is. Härligt att Elitserien är i gång och att man kan följa matcherna(följa målvakterna skall det vara) på Canal+..


Resultatet av torsdagens(tidigare blogginlägg) utryckning blev 93 i räddnings% och sudden vinst över Olofström i div 1F. Härligt kvitto!


Idag startar ett nytt målvaktsmagasin www.5hole.se , alltid kul med mer fokus på våra målvakter.


Av Sandberg - 18 september 2010 13:39

Intensiv och bra hockeymatch igår kväll, Åkerlund räddar mycket och gör en bra premiär, jag får dock en känsla av att det kan gå lite hur som helst när Åkerlund spelar. Jag tycker han överarbetar i målet, trycker sig väldigt ofta för långt i ren överambition.

Honken får en svår match med i många fall obetydlig hjälp av sina försvarare, tycker dock att han har problem i en del förflyttningar, under stress blir det mycket ytterlägen. Spelar högt knä på ett vinkelskott igår(mål nummer 4 tror jag) där han kommer ur position på returen. Det finns ingen anledning att spela högt knä där!

Honken värderar vissa situationer fel och ser inte helt trygg ut. Låter det lite gnälligt, i soffan är man kung!

Glömde säga häromdan, Daniel Larsson, vilket härligt rörelsemönster, målvakter titta på honom!



Av Sandberg - 17 september 2010 09:59

Jag har en ung talangfull A-lagsmålvakt som känts sig lite osäker på försäsongen, spelat hyfsat men släppt in ganska många mål. Igår blev det till att göra ett blixtbesök och att vara med på hans träning.


Han behövde prata av sig och bolla lite ideer, i takt med att målen hade börjat trilla in hade han börjat agera mer och mer, dvs han hade börjat att överarbeta varje situation och varje skott..


Så igår nollställde vi allt och började från början, att bara spela på position och låta pucken komma till honom istället för att jaga pucken. Att flytta ut hans spel någon decimeter för att bygga upp självförtroendet igen.


Efter träningen var det en positiv och glad målvakt som skrinnade av med orden, idag kändes det bra!

 

Så igår var man målvaktsdoktor(ironi..).

Av Sandberg - 16 september 2010 08:56

Alltid intressant att få se vilken målvakt som får spela seriepremiären, en tydlig indikation på vem som har mest förtroende av tränaren.


Heino-Lindberg fick förtroendet i AIK( inte Victor Fasth)

Daniel Sperrle fick det i Västerås( inte Johan Gustafsson)

Jens Holmström i Oskarshamn( inte Jimmy Danielsson)

Joel Gistedt i Rögle( inte Jonas Fransson)


Få se om vi får några överraskande målvaktsval idag..



Av Sandberg - 15 september 2010 08:41

  


Igår var man på bandy träning, hade målvakterna första halvan av träningen. Vi körde isskott från vinklar där vi jobbade med att trycka sig och rädda med benskydden istället för skridskorna(som är det vanliga i bandy). Att helt enkelt göra en säkrare räddning med större marginal. Att få målvakterna att använda BF som en naturlig räddning.


Mycket prat också om utrustning, jag vill få målvakterna att använda lite större skydd för att bli större, det finns inga klara regler om hur målvakterna får se ut och det tycker jag skall utnyttjas.

En mycket trevlig och inspirerande kväll i Ale Arena.

Av Sandberg - 14 september 2010 10:40

Hittade en cool text som jag bara måste ha med här:


You are owning this team and stealing the game for the boys. You know you're playing like a stud, and you feel a rush of adrenaline go through you as you think about your team coming off the bench to congratulate you after you win this game. Being a goalie is stressful, but when you give up a brutal rebound but recover by making an amazing kick save - the gasp from the crowd is worth all the pressure...

Av Sandberg - 13 september 2010 11:08

Satt igår och såg finalen mellan Småland och Stockholm där Stockholm lite överraskande(för mig i alla fall) vann.


Efter matchen skulle pris till turneringens bäste målvakt delas ut och det gick till Västerbottens William Silfwerfeldt Öhman. Personligen har jag inte sett William i årets turnering, utan jag har bara sett 9 lag utav 24. Av dessa 9 lagen så var Andreas Ljunggren i Göteborg Vit bäst!


William har statistiskt sett haft en fantastisk turnering så jag tycker att det var ett bra val!


Snart börjar elitserien, härligt!

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards