Alla inlägg under januari 2010

Av Sandberg - 17 januari 2010 13:40

Här komer den utlovade rapporten från Karlstad, Färjestads slocknade stjärnor vann matchen mot Frölundas slocknade stjärnor med 5-3, Färjestads lag innehöll namn som Rundqvist, Loob, B-Å Gustafsson, Magnus Arvidsson, Per Lundell, Claes Eriksson, Peter Ottosson m.m Periodsiffrorna var 1-1, 1-1, 3-1. Själv spelade man första halvan av matchen, släppte två mål, ett från Hasselblad och ett från Arvedsson. Mycket sidledspassningar i veteranhockeyn!

Efter matchen var det sportdryck och mat innan det var dags för elitseriematch mellan Färjestad och Frölunda. Honken spelar bra till att börja med, släpper dock ett riktigt skitmål i andra perioden. Pontus Hansson får chansen i sista perioden och gör en riktigt bra period.

Henrik Karlsson gör en bra match, släpper ett onödigt från Kallio som han måste ta..tycker att Henke är stor men orörlig och seg men han stoppar mycket puckar på sin storlek.

Glömde att nämna Joakim Lundström i Sundsvall härom kvällen, stoppar 61 skott och 3 straffar mot Växjö.

Av Sandberg - 16 januari 2010 10:05

På väg upp till Karlstad, laddat med baguette och kaffe. Vi har ett laddat gäng bestående av tre femmor och två målvakter. Värmning klockan 12.15 och matchstart 12.30 Vi får se vad för lag som FBK ställer upp med...

Återkommer efter matchen med rapport.

Av Sandberg - 15 januari 2010 10:50

Imorgon är det dags för matchen med stort M, Frölunda oldtimers mot Färjestad oldtimers i Löfbergs lila arena. Tidig avgång från Scandinavium för färd mot Värmland.

Efter matchen skall vi äta och kolla på Färjestad-Frölunda. Därfter övernattning och tidig morgonstretch innan hemfärd. Återkommer med matchanalys..

Av Sandberg - 15 januari 2010 10:10

Såg igår en match där det svängde om målvakternas insatser, den ena målvakten spelar osäkert de två första perioderna, släpper ett onödigt och ett som han kunde gjort bättre på. I sista perioden spelar han dock väldigt bra och räddar segern åt sitt lag. Tänk vad det kan svänga, sista perioden när han verkligen behövde spela bra då gjorde han det.

I denna andra kassen tyckte jag att målvakten var osäker och seg, mycket lösa puckar, överambition i spelet runt mål...håller på att ställa till det ett antal gånger på grund av detta.

Matchen vann Honken med 4-3 över Norrena men det hade ni säkert redan gissat.

Av Sandberg - 14 januari 2010 08:40

Henrik Edström, Jonstorp, är klar för Rögles hockeygymnasium.

Glömt att skriva att Pontus Hansson just nu är i Frölunda medans Idoff är i Borås.

En gammal idol har nu lagt utrustningen på hyllan, Curtis "Cujo" Joseph, han har spelat 943 NHL matcher, 454 vinster och 51 nollor. Han har representerat St Louis, Toronto, Edmonton, Detroit, Calgary och Phoenix.

Av Sandberg - 13 januari 2010 09:32

Tillbaka framför datorn efter en tur i skidspåret på morgonen. Hemma sent från Halmstad igår, 15 målvakter igår, bra uppslutning som vanligt. Vissa tränar bra och vissa tränar mindre bra...gäller hitta sitt eget driv att pusha sig själv.

Idag är det HG som gäller, videokameran åker med idag, dags för lite filmning av våra keeprar. Även en mentorelev idag.

Brodeur och Henke spelade 0-0, imponerande med tanke på att det var 90 skott ungefär.

Köper Frölunda någon ny målvakt inför slutspelet för att backa upp Honken, eller är de nöjda med målvaktsparet de har nu? Har cirkulerat lite rykten om detta.

Av Sandberg - 12 januari 2010 12:02

Kontoret fram till eftermiddagen då det bär av mot Halmstad. Härligt att köra igång igen med målvakterna där nere. Idag blir det mycket grunder i positionsspelet, var på rätt plats samlad i god tid, kan man sammanfatta temat på träningen.

Johan Svensson, Kumla, blir Jani Hurmes ersättare. En målvakt som varit runt i ett antal division I och division II klubbar. Roligt att han får chansen.

Hugo Edlund till Timrås hockeygymnasium.

Av Sandberg - 11 januari 2010 13:03

Göte Wälitalo, välmeriterad målvakt i både landslag och i elitserien( Björklöven).

Hans son Daniel har gjort några matcher i allsvenskan för Björklöven, spelar nu i Norge för Storhamar.