Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

målvakter regionscamper U16

Av Sandberg - 22 oktober 2009 08:50

Trupperna till de fyra regionscamperna har blivit officiella, tittar man på målvaktssidan ser man många målvakter som skall vara där men även en del målvakter som kanske inte skall vara där. Hur bra koll har i det här fallet Magnus Wenström/Törnqvist och givetvis förbundskapten Bergqvist. Hur mycket är Wenström/Törnqvist ute i verksamhet och kollar på dessa målvakter födda 94...De här uttagningarna är mycket viktigare än man tror, det gäller inte bara att ha chansen att komma med en eventuell landslagstrupp, det är så mycket mer.

De här uttagna målvakterna kommer att ha en gräddfil till hockeygymnasium och även till nästa års uttagningar inför U17 så därför är det oerhört viktigt att de verkligen är väl scoutade!

 
 
Ingen bild

RBK:g

22 oktober 2009 09:54

Jag anser att jag har "hyfsad" koll på Götalands 94:or. Jag var även uppe i Tibro cup och där kan man göra en intressant iaktagelse, nämligen att både Frölundas och Linköpings andra målvakter blev uttagna till reg campen!
Olsson i Frölunda gjorde flera(4) riktigt bra matcher och har bra attityd och teknik men han var inte aktuell för camp!
Vad någon av Linköpings mv överhuvudtaget skall vara med på campen är en stor gåta.
Bergqvist var där, men Wennström lyste med sin frånvaro.
Man har heller ingen scouting på 16 elitmatcherna där de flesta spelar utan verkar ha plockat ut 16 mv från TV pucken rakt av och verkar nöja sig med det. Kanske är en strategi som håller? För visst kommer väl någon av dessa att ha chansen att blomma ut? Men det som stör mig är att man direkt slår undan benen för kanske 30 ytterligare mv som kan ha en stark utveckling framöver. Men får de det? Vilka prioriteras på hockeygym? Vågar tränaren bänka en landslagskandidat? Självklart inte!
När det blev tal om att rösta fram Tibros bästa målvakt så gick den uppgiften till Huvudtränarna i varje lag.
Tex såg jag motiveringen på AIK:s målvakt " Han är stor, lugn och följsam" Ok, visst var han stor och tog en och annan puck men han saknade nästan helt förflyttningsteknik, dålig returkontroll och hamnade i efterhand hela tiden.
Bergqvist och Wennström har inte tid och möjlighet att följa upp mv under säsongen och skulle behöva en stab/grupp till sin hjälp.
Tills detta sker, så kommer många målvakter att tas ut på sitt rykte och på rekomendationer från tränare som inte begriper målvaktsspel.
Men återigen igen, man kan göra det lätt för sig!
Ta ut alla första målvakter från TV pucken! välj de som är födda i Jan/feb! simsalabim och där har vi en landslagstrupp.
Målvaktstränare är bara gnälliga, varför lyssna på dem?



Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandberg - 26 juli 2015 12:47

Bloggen flyttar efter 5 år till www.facebook.com/sandbergsgoaltending ...

Av Sandberg - 18 juli 2015 22:37

Efter fem år flyttar nu bloggen till min Facebooksida www.facebook.com/groups/sandbergsgoaltending/ Jag hoppas att vi ses där! ...

Av Sandberg - 3 juli 2015 11:06

Varit bortrest några dagar och under tiden har det hänt lite saker vad det gäller svenska målvakter i NHL. Magnus Hellberg tillhör numera NY Rangers organisation där han skall konkurrera med Henke och Antti Raanta. Jhonas Enroth kom till LA Kings...

Av Sandberg - 28 juni 2015 15:08

Det hände en del i samband med NHL årliga draft vad det gäller målvakter. Robin Lehner skeppades iväg från Ottawa och tillhör numera Buffalo Sabres vilket kommer att bli bra för Robin. I Vancouver så blev det till slut en svensk målvakt för mycke...

Av Sandberg - 25 juni 2015 11:31


Här kommer rätt bild på Carey Price

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards