Alla inlägg under juni 2015

Av Sandberg - 11 juni 2015 12:30

Så här kommer målgården att se ut i SHL, Hockeyallsvenskan och J20 Superelit kommande säsong. En NHL-målgård som är insprängd i vår vanliga målgård. Varför gör man detta?

De styrande vill ha mer mål och färre oklara situationer vad det gäller offside i målgården.


Målvakter och målvaktstränare har länge velat ha och förespråkat NHL-målgården då den stämmer in bättre på målvakternas arbetsområde. Målvakterna skall helst inte använda de bortttagna "tårtbitarna" på nya målgården.


Kommer det att bli fler mål? Jag är övertygad om att det inte kommer att bli en ökad målproduktion på grund av den här ändringen. Kanske lite mer attack på kassen och lite mer uppvaktning av målvakten men kanppast fler mål. Målvakterna är aldeles för bra och ligger så långt före i utvecklingen gentemot utespelarna.


IK Oskarshamn ersätter Gasper Kroselj med Dan Bakala, Bakala som kommer från en mycket bra säsong med Mora.


Chicago kvitterade inatt till 2-2 i matchserien mot Tampa. Ingen Ben Bishop i mål inatt utan det var unge Vasiljevskij som fick chansen.


 



Av Sandberg - 8 juni 2015 13:32

Inatt är det dags igen, match 3 i finalserien mellan Chicago och Tampa. Den stora frågan är vem som vaktar målet i Tampa. Unge Andrej Vasiljevskij fick hoppa in på slutet av förra matchen då Ben Bishop klev av. Oklart varför Big Ben klev av...Andrej Vasiljevskilj är född 94!

Så gott folk, dags att sätta väckarklockan på 02.00 inatt för final nummer 3.


Annars är det lugnt på silly season vad det gäller målvaktsrockader, de flesta lagen har fyllt på sin målvaktsbesättning.

Oskarshamn och Sundsvall är väl de lagen som ska ha in ytterligare en målvakt.



Av Sandberg - 4 juni 2015 09:44

Då var det igång, final nummer ett om Lord Stanleys pokal. Jag och katten var redo i soffan. Tampa mot Chicago, Ben Bishop mot Corey Crawford. Jag tycker inte den här matchen blev lika sprudlande intensiv som många av semifinalerna(conferencefinalerna) varit därmed inte sagt att det var en dålig match.

Bra målvaktsspel genom hela matchen, tycker kanske att Crawford inte riktigt var vaken på Tampas mål.

Black Hawks vinner med 2-1 och snor en bortamatch och leder därmed serien med 1-0.


Just nu är det mycket planering med att få ihop alla bitarna med Goalieweek, mycket som ska klaffa med tider, mat, instruktörer, föreläsare, material och målvakter. Ni följer väl oss på Facebook genom vår grupp som heter "goalieweek"?


Sitter också med scheman för mina två nya arbetsgivare i vinter, Frederikshavn White Hawks och Tingsryds AIF. Försöker pussla ihop mina dagar. Frederikshavn slutade trea i Metal-ligan(danska elitserien) förra året och Tingsryd är tillbaka i Hockeyallsvenskan.





Av Sandberg - 1 juni 2015 18:24

Idag och imorgon är det besök hos Frederikshavn White Hawks som gäller. Träffa ledare och spelare(målvakter).
Fin ishall och fina faciliteter var det, se bilder nedan.
Det är inte ofta man kan åka färja till jobbet.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards