Alla inlägg under april 2014

Av Sandberg - 9 april 2014 14:08

Björklövens målvakt Andrew Raycroft väljer att avsluta sin karriär. Raycroft född 80 har bland annat spelat för Boston, Toronto, Colorado, Vancouver och Dallas. Inga dåliga klubbar det...

Han vann Calder trophy säsongen 03/04 som ett bevis på att han var "rookie of the year".


Jonatan Bjurös nästa klubbadress blir Västerås där han kommer att kampera ihop med Jonas Fransson. Bjurö har haft en riktigt bra säsong med Visby/Roma i år. Bjurö är också en trogen målvakt på Goalieweek.


Djurgårdens Adam Reideborn är blixtinkallad till Tre kronors samling i Schweiz då Oscar Alsenfelt tydligen är skadad/sjuk. Det har sina fördelar att bo i Stockholm eller vad säger Owuya, Högberg, Wesslau, Lars Johansson eller Rautio....

Av Sandberg - 8 april 2014 13:57

Gamle Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist sägs vara på väg tillbaka till nya SHLlaget Djurgården, gamle guldmålvakten Tellqvist var senast i DIF 2001. Adam Reideborn ryktas vara på väg till Modo och Anton Forsberg hamnar i Nordamerika... Ja ni förstår att det nu är silly season på allvar.

Förre SSK och Frölundakeepern Julius Hudacek är Örebros nya målvakt till säsongen 14/15. Över blir då Henrik Lundberg och Johannes Jönsson, som förmodligen lånas ut. Örebro, Almtuna och Arlanda brukar vara de berörda klubbarna då det gäller utlåning. Jag antar att Tim Sandberg bildar par med Hudacek.

Mattias Pettersson har skrivit nytt kontrakt med Mörrum, det blir hans andra år i Jössarinken. Mattias som även är en trogen deltagare på Goalieweek.

Av Sandberg - 7 april 2014 09:01

Vilken match han gjorde igår, Marcus Högberg! Snacka om att stjäla en match, bra och uppoffrande försvarsspel men ett antal avgörande räddningar som verkligen avgjorde matchen. Lugn, tät och några fantastiska sidledsförflyttningar.

Jonas Gunnarsson på väg bort ifrån HV? Vilket allsvenskt lag hamnar han i? Det ryktas att Erik Ersberg är på väg till(baka) HV som parhäst till Wesslau.

Är det någon som rycker i Christoffer Bengtsberg nu när Troja ramlade ner i ettan?

Spartas slovenska målvakt Gasper Kroselj ryktas vara på väg till Sverige och Hockeyallsvenskan. Gasper var förra sommaren på Goalieweek.

Vad händer med Daniel Larsson om nu AIK ramlar ner ikväll?

Är Nihlstorp på väg hem?

Engstrand till Växjö ihop med vem? Lassila ska hem till Finland och Munroe får nog inte vara kvar. Modig då, får han kliva ner i ettan?

Vem ska komplettera PW i Färjestad?

Många frågetecken och många lag som ska ha målvakter, tror också att det är många allsvenska lag som verkligen vill spetsa sin målvaktssida då det nästa år är en stor möjlighet att avancera till SHL.

Av Sandberg - 4 april 2014 11:06

Säsongen är slut för de flesta, några ska vara kvar i sin klubb och andra vill söka sig vidare. Idag kan det vara svårt att hitta ny klubb vare sig det är i Sverige eller om man vill utomlands. Hur ska man gå till väga? ProHockeyIQ erbjuder ett billigt och enkelt hjälpmedel för dig att hitta en ny klubbadress.

Leksand, Mora och Borås är några exempel på klubbar som är anslutna till ProHockeyIQ.

ProHockeyIQ är en unik sök och match tjänst, som ger lag och spelare chansen att hitta nya möjligheter runt hela värden. Lag och spelare betalar en årsavgift för att gå med. Både lag och spelare gör sina egna profiller och fyller i sina specifika kriterier, som dom tycker är viktiga när dom söker nya möjligheter.
Vår molnbaserad lösning använder dessa parametrar för att hitta spelare som matchar lagens kriterier, och fungerar på samma sätt när spelare söker för lag. Du får sen en lista av dina matchningar, där du kan skicka kontaktförfrågning för att begära den personliga kontaktinformationen till det andra parten.

För spelare är vår lösning en kostnadseffektivt komplement eller alternativ till en agent, som hjälper dig att hitta nya lag att spela för. Gå in på www.prohockeyiq.com för att bli medlem och få mer information.

Av Sandberg - 3 april 2014 10:54

Här ser ni hur Jacob Markströms nya Vancouvermask ser ut, den är målad av Daveart.

Av Sandberg - 2 april 2014 13:11

Idag stod det en låda på min plats i tränarrummet, alltid roligt med paket! 25 nya vita puckar som jag beställt.
Klart vi skulle träna med dom på dagens målvaktspass på HG. Vi körde några övningar med avslut från halvdistans, svårt att se puckarna när de är i luften, lite lättare när de kommer efter isen.
Varför använda vita puckar? Träningen blir lite annorlunda, det bryter av vardagen, målvakterna får fokusera lite mer, sinnena skärps.

Summan av allting var att träningen blev bra, bra skärpa för att vara en eftersäsongsträning. Sen om det berodde på de vita puckarna..

Av Sandberg - 1 april 2014 11:28

Som jag tidigare bloggat så är Goalieweek vecka 31 och 32 fullbokade sedan länge, nu återstår bara att fylla Goalieweek vecka 30 som är målvaktsveckan för seniorer och juniorer. En vecka bara för målvakter, det finns inga utespelargrupper utan vi kör med tre målvaktsgrupper.
Det är målvakter från Hockeyallsvenskan, division I, division II, GET-ligan i Norge, några målvakter som spelar i olika ligor i USA och juniormålvakter från olika håll i Sverige. Förra året hade vi även en målvakt från Japan som spelade i Asian Legaue.

Några av årets målvakter som är anmälda är Andro Michel, Mathias Israelsson( USHL) , Andreas Ollikainen( Div I) och Anders Johansson( GET-ligan). Fler är på väg då många just nu förhandlar med klubbar om sina nya kontrakt.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Skapa flashcards