Alla inlägg under september 2013

SHL

Av Sandberg - 16 september 2013 10:17

Så var då SHL äntligen igång, alltid intressant att se vilken målvakt lagen valde att starta med( precis som jag bloggade angående den allsvenska starten för några dagar sedan).
Luleå valde David Rautio i mötet med LHC som hade Engstrand i kassen. Färjestad startade med Fredrik Pettersson Wentzel vilket för mig var förvånande, deras motståndare Örebro gick med Tim Sandberg i premiären. Jag såg den matchen på Cmore och jag tyckte Tim Sandberg såg riktigt bra ut i mål, stark, tät och trygg.

Frölunda startade med Lars Johansson i deras möte med Skellefteå, i Skellefteå fick Henrik Karlsson förtroendet. Karlsson fick för övrigt stiga av i mitten på sista perioden och unge Stefan Steen fick några minuters speltid. Varför Markus Svensson inte var med vet jag inte, kanske någon läsare som vet detta?
Modo startade med Anton Forsberg i matchen mot Växjö som hade sitt nyförvärv Scott Munroe i mål. HV hade Wesslau i mål i bortamötet mot AIK, AIK hade sin etta Daniel Larsson från start men även han fick utgå med några minuter kvar( Alexander Hamberg fick hoppa in).

Brynäs startade med evigt unge Johan Holmqvist i "derbyt" mot rivalen Leksand som satsade på Oscar Ahlsenfelt.

Jag har haft lite problem med min koppling av bloggen till Facebook vilket gjort att ni nog är några som missat de senaste dagarnas blogginlägg.

Av Sandberg - 14 september 2013 19:02

Härlig målvaktsvägg på O'learys i Arena Skövde( var där idag och kolla handboll).

Av Sandberg - 13 september 2013 10:59

Så var då Hockeyallsvenskan igång, tittade igår igenom vilka målvakter lagen valde att starta säsongen med, för mig är det en fingervisning vem man anser är etta.

Karlskoga körde givetvis med meriterade nyförvärvet Justin Pogge och Oskarshamn startade helt planenligt med Zajkowski.

Asplöven startade med Joni Puurula(men avslutade med Joel Lassinantti) och deras motståndare Karlskrona valde att starta med Patrick Galbraith.

Rögle gick med Brandon Maxwell och Södertälje valde Niklas Lundström.

Mora startade med Marcus Högberg och deras motståndare Almtuna startade med Johannes Jönsson istället Erik Hanses, Hanses kom dock in efter åtta minuters spel!

Djurgården ställde Adam Reideborn och Troja körde med Bengtsberg.

Björklöven började givetvis med Andrew Raycroft och deras motståndare i premiären Malmö körde Pontus Sjögren.


Kan man dra några slutsatser av det här? Oväntat att Almtuna startade med Jönsson istället för Hanses, är Leinonen tvåa i år nere i Karlskrona?, trodde att Lassinantti skulle starta i Asplöven..


Härligt i alla fall att serierna börjar att tuffa igång.

Av Sandberg - 12 september 2013 08:54

Av Sandberg - 11 september 2013 22:01

En lång dag i hockeyns tjänst startade idag med HG klockan 08.00, 4 målvakter som fick finslipa sitt spel. Att vara aggressiv och våga utmana skytten var temat idag.
Idag var det även seriepremiär med match borta mot Kallinge, en av de största favoriterna i serien, perfekt att börja mot dom. De gör mål efter 45 sekunder och det blir matchens enda mål. Bergman i målet är strålande och räddar 43 av 44 skott. Kallinge vinner med andra ord matchen med 1-0. Surt men så är det ibland...

Nu påbörjas en lång färd hem igenom de blekingska och småländska skogarna innan man landar i sängen vid 3-tiden, en arbetsdag på cirka 20 timmar är då till ända.

Av Sandberg - 10 september 2013 09:41

Av Sandberg - 8 september 2013 20:14

Vi började dagen med att betvinga Östergötland med 3-1 efter en mycket väl genomförd match, Pontus E i målet är riktigt bra och står upp när vi behövde det som mest. Vi visste att vi var tvungna att vinna båda matcherna idag och vi hade tagit den första.

Senare på eftermiddagen väntade Stockholm syd som tyvärr besegrade oss med 3-1( sista målet i tom kasse), i och med förlusten var vår TV-pucksresa slut. Den här resan som påbörjades för nästan två år sedan har därmed nått sin ändhållplats.

Vill framförallt tacka målvakterna, Emil N, Pontus E och Pontus G som jag har jobbat väldigt nära med! Det har varit en intressant och lärorik resa som dock tog slut någon månad för tidigt i och med att vi inte lyckades kvalificera oss till slutspelet i Oskarshamn.

Av Sandberg - 8 september 2013 09:03

Precis vaknat upp och ätit frukost i ett soligt Stockholm, igår hade vi en tung dag med förlust mot Stockholm nord med 7-6! Ja, ni läste rätt, 7-6... ingen målvaktsmatch direkt. Detta följdes upp av 1-1 mot Västmanland och senare förlust på straffar.

Vilket gör att vi idag söndag är tvingade att vinna mot Östergötland och Stockholm syd, tufft men inte omöjligt.

Resumé av dagen kommer när vi sitter i bussen på väg hem ikväll men de flesta följer väl oss redan via swehockey.se!

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Skapa flashcards