Alla inlägg under augusti 2013

Av Sandberg - 23 augusti 2013 13:54

Reebok har tagit fram en ny serie som kommer att heta Reebok Premier XLT. När den kommer och när den presenteras ordentligt är ännu inte känt. Nu är det endast några NHL målvakter så som Crawford, Fleury och Giguerre som fått beställa, se nedan.

Av Sandberg - 23 augusti 2013 10:27

Vi fortsätter vår odyssé genom målvaktsSverige och hamnar idag på östgötaslätten och Linköping.
Linköping ställer upp med samma målvaktspar som förra året och det betyder att Christian Engstrand och Andreas Andersson skall försvara LHCs bur även i år.
Engstrand som gjorde en fantastiskt bra säsong förra året och hade lysande siffror, 1,89 i GAA och 93,6 i räddnings%. Kan han fortsätta sin utveckling? Veteranen( 34 år!) Andreas Andersson hade en liten tyngre säsong, jag tyckte han såg bättre ut året innan i HV 71. Jag tror dock att Andreas vet sin roll, han kommer att få sin 10-15 matcher om inte Engstrand går sönder.

Kan Engstrand upprepa sitt spel från förra säsongen så står LHC väl rustade till årets SHL!

Det skall även tilläggas att Linköping har ytterligare en väldigt duktig målvakt i Marcus Högberg som den här säsongen är utlånad till Mora. Marcus är en framtida SHLmålvakt och kanske mer än så...han är född 94!

Av Sandberg - 22 augusti 2013 08:40

Idag beger sig bloggen till vår kungliga huvudstad och deras enda lag i vår högsta division, AIK.
AIK ställer i år upp med Daniel Larsson och Alexander Hamberg, Hamberg var tredjemålvakt förra året bakom Larsson och Niklas Lundström men har i år avancerat en placering i och med att Niklas Lundström skall spela sin hockey i Södertälje( han är där på lån).

Daniel Larsson spelade förra året 43 matcher och slutade med 91.0 i räddnings%. Jag tror att det vilar ett stort ansvar på Larssons axlar den här säsongen för att AIK skall behålla sin SHL status. Jag tycker att Daniel Larsson absolut har alla verktyg för vara den där verkliga toppmålvakten.

Alexander Hamberg har jag bara sett en gång live och det var när han var utlånad till Nybro förra säsongen. Som helhet tycker jag att AIK har ett målvaktspar som hamnar i mitten någonstans på rankingen över SHLs målvaktspar.

Av Sandberg - 21 augusti 2013 09:47

Vi följer upp gårdagens inslag om Leksand med det andra tillskottet till Elitserien, Örebro. Örebro startar sin Elitseriesäsong med två unga målvakter som är födda 91 och 90. Henrik Lundberg och Tim Sandberg skall försvara Örebros färger i deras comeback i finrummet.

Tim Sandberg är den mer rutinerad av de två då han spelat 5 matcher i Elitserien( förlåt SHL) för Djurgården. Tim Sandberg var stor hjälte i kvalserien när Örebro tog steget upp. 92.9 i räddnings% på 11 spelade kvalmatcher.

Örebro har två oskrivna målvakter som kommer att få en oerhört press på sig. På pappret ett av de svagaste målvaktsparen i SHL men som sagt var det skall spelas om det först då får vi svaret om hur firma Lundberg/Sandberg står sig i konkurrensen.

Av Sandberg - 20 augusti 2013 09:33

Dagens nedslag i vår Sverigeresa blir i Dalarna hos nykomlingen Leksand som är tillbaka efter ett antal år i Allsvenskan. Leksand ställer upp med två 87:or som målvaktspar, Joel Gistedt och Oscar Alsenfelt.

Gistedt som hade en mycket bra och stabil säsong i Bofors är tillbaka i Elitserien, senast han var där var säsongen 07/08.
Oscar Alsenfelt som startade säsongen i Modo men hamnade senare i Leksand är även han tillbaka i Elitserien. Jag tror och hoppas att Joel och Oscar kan sporra varandra till riktigt bra insatser och ge Leksand det målvaktsspelet som de som nykomling verkligen behöver.

Lite kuriosa är att jag har spelat med Joel Gistedt, han gjorde Elitseriedebut när jag och Tommy Salo var skadade samtidigt, Salo som är GM i Leksand...

Av Sandberg - 19 augusti 2013 21:53


Jag hoppas att ni såg Sportspegeln igår söndag, det var ett inslag om svensk speedway och dess brist på bra förare. Man hade intervjuat förre stormästaren Tony Richardsson om vad han tyckte om de bästa svenska förarna( som inte är så jättebra..).
Han tyckte dom var för bekväma och inte riktigt ville förbättra sig, Tony sa att han varje morgon ville göra allt lite bättre om det så var löpning eller beställa utrustning till sin speedwaycykel. Att hela tiden vilja bli bättre var hans mantra! Så enkla ord men ack så viktiga(sanna).

Leta upp Sportspegeln från den 18/8 på Svt play och kolla in intervjun med Tony. Jag vet att detta skall vara en målvaktsblogg men Tonys åsikter och tankar är så klockrena att de bara måste vara med här på det här forumet. Hoppas ni håller med!

Av Sandberg - 19 augusti 2013 08:05

Idag stannar bloggen till i Gävle är Brynäs huserar, Brynäs som går med samma målvaktspar som förra året, det vill säga Johan Holmqvist och Robin Rahm. Det skall sägas att Brynäs nog inte var det lättaste laget att spela bakom förra året..

Jag tror att Robin Rahm kommer att vara bättre i år än han var förra säsongen, tror det blev lite mycket med hans comeback och alla skriverier plus att han faktiskt var borta från all ishockey under två år.

Evigt unge( född 78) Holmqvist då? Svårbedömd målvakt som blandar och ger. Honken som faktiskt spelade i Tre Kronor förra säsongen. Jag tror detta blir en mycket viktig säsong för Johan då hans kontrakt går ut i vår, blir det hans sista i Elitserien?

Brynäs målvaktspar är ett av de svagaste i Elitserien, det är upp till bevis både för Rahm och Honken!

Av Sandberg - 18 augusti 2013 13:37

Idag styr vi kosan mot Örnsköldsvik och dess stolthet Modo, Modo som förra säsongen hade en av seriens allra bästa målvakter i österrikaren Bernhard Starkbaum som hamnade trea i målvaktsligan på fina 93.33
Modo valde dock att inte satsa på Starkbaum i år utan de kommer att satsa på sina två lovande målvakter Linus Ullmark och Anton Forsberg, killar som är födda 93 och 92.

Ullmark som var med förra året och spelade 6 matcher, Forsberg var i Södertälje där han fick stort förtroende och gjorde en mycket bra säsong i Allsvenskan. Jag tror att Modo kände att de var tvungna att köra på firma Ullmark/Forsberg för att inte tappa någon av dem, sedan sparar de nog också en liten slant på att inte ha kvar Starkbaum. Jag tycker att det roligt att Modo i det här fallet vågar satsa på sina två unga lovande målvakter. Det blir dock svårt att ranka MoDos målvaktspar speciellt högt upp då de för tillfället har en del att bevisa.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards