Alla inlägg under september 2012

Av Sandberg - 18 september 2012 09:43

I helgen spelades det en utomhusmatch i Pula, Kroatien i en arena från romar-tiden. Se de fantastiska bilderna, målvakten är gamle Mora och Brynäs målvakten Robert Kristan(den långhårige på bilderna).


     

Av Sandberg - 17 september 2012 16:09

Kära dagbok
Tidig start med HG klockan 08.00 på is, jag har förmånen att få ha hela isen till målvaktsträning varje måndag, idag var det spel med klubban som vi gnuggade på. Efter det var det lite frukost( en av HGs förmåner..) innan det var dags för A-lagsträning klockan 10.30 Mycket avslut och två målvaktsövningar var inlagda på dagens träning. Efteråt stannade jag kvar med målvakterna(Andro och Fredrik) och körde lite extra.
Nästa punkt på schemat var lunch och fisk( ja, jag vet att man inte ska äta fisk på måndag..den är aldrig färsk på måndag). Vila någon timme innan det var dags för A-lagets andra pass med fokus på powerplay. Bra prat med samarbetet målvakt och back! Hemgång efter tre härliga ispass.

Av Sandberg - 16 september 2012 20:58

Tomas Voukons nya Pittsburgh mask, målad av David Gunnarsson.

Av Sandberg - 13 september 2012 09:58

Så var då allsvenskan igång och den startade med tre nollor! Bengtsberg i Troja nollade Oskarshamn, Gistedt i Karlskoga nollade Asplöven och Sjögren/Brage i Malmö nollade örebro.


Själv befann man sig i hockeytemplet Frölundaborg med likasinnade, ålderdomliga och otränade veteraner. Mina P4 benskydd var grymt sköna, de kändes rätt från första stund och inga inkörningsproblem alls. Faktiskt ett av de skönaste benskydden jag någonsin provat. Jag använde dock mina gamla Larceny handskar(som jag också gillar skarpt). Naturligtvis vann vita laget(mitt)! Försöker att spela så som man lär ut och det funkar ibland, körde SMS åt ena hållet(stötsidan) men fick ingen ordning på det åt det andra hållet, tror det är ett fysiskt problem(huvudet vill men inte kroppen..).  


Idag blir det duka upp och bänka sig framför premiäromgången av Elitserien.

Av Sandberg - 12 september 2012 14:30

Då var det dags för premiär och då talar vi inte Allsvensk premiär eller Elitseriepremiär utan säsongens första träning med Frölundas veteraner. Idag skall mina P4 invigas, känns som det kommer att bli hyfsat stelt. Så 20.30 i Frölundaborg släpps pucken, nåja träningen börjar( eller rättare sagt, tvåmålet börjar).

Var skall Hadelöv spela i år? Kommer han att spela eller väljer han att avsluta karriären?

Bifogar bild på mina P4 utan puckmärken..

Av Sandberg - 11 september 2012 11:32

Så har vi kommit till vår sista anhalt på vår målvaktsresa i Elitserien. Vi stannar till hos lindansarlaget Timrå som i år ställer upp med Joakim Lundström och Daniel Bellissimo som målvaktspar. Italiens bidrag till Elitserien som förra året vaktade BIK Karlskogas mål i allsvenskan får nu chansen i vår högsta liga. Kvar sedan förra året är Joakim Lundström som hade en något ojämn säsong mycket beroende på ett svajigt försvar. Lundström visade under Frölunda tiden att det finns kvalité.

Lundström målvaktspartner förra året Stefan Ridderwall har fått lämna och skall i år spela sin ishockey i Örebro. Helt klart kommer Bellissimo och Lundström att få jobba hårt med tanke på Timrås mediokra lag. Vem kliver fram och tar tag i förstaspaden?

Av Sandberg - 10 september 2012 18:16

Idag har turen kommit till Örnsköldsvik och dess stolthet Modo. Ut med Mikael Tellqvist och Anton Forsberg( lånas ut till SSK i allsvenskan) och in med Oscar Ahlsenfelt och Bernard Starkbaum.
Oscar Ahlsenfelt som spelade i Växjö förra året bakom en starkt spelande Gerber, kan han axla ett större ansvar i år? Starkbaum som kommer från Österrike och klubben Villach( som jag spelade i säsongen 99/00!).

Svårt att sätta betyg och ranka det här målvaktsparet, det kan bli hur bra som helst eller lite mer tveksamt...
Starkbaum har även landslagsmeriter vilket gör att han inte är helt oprövad. Får Modo till ett bra försvarsspel så tror jag att det kan bli succé med det här målvaktsparet.

Av Sandberg - 8 september 2012 19:04

Vi avslutade TV-pucken med 2-0 vinst över Västergötland och 3-0 över Dalarna. Om man skulle ge sig på en liten summering av vårt målvaktsspel under TV-pucken ser det ut enligt följande:
Vi har släppt in 8 mål på 8 matcher vilket ger ett snitt på 1 mål/match.
Victor Brattström fick 92.59 i räddnings% och 1.34 i GAA på 6 spelade matcher.
Carl Landahl fick 100% i rädddnings% och 0 i GAA på 2 spelade matcher.

Som lag slutade vi på tionde plats efter 5 vinster och 3 förluster.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards