Alla inlägg under juli 2012

Av Sandberg - 16 juli 2012 07:31

Så blev det till slut en dansk som ersätter en annan dansk, nämligen Patrick Gailbrath. Gailbrath som tillbringade förra säsongen i Finland, Tjeckien(tror jag) och Tyskland( spelade någon match i European Trophy), dansken har också varit i Leksand och Björklöven och spelat ett antal VM-turneringar för Danmark. Så visst är han hyfsat meriterad..Tror inte heller att han är speciellt dyr vilket är i Frölundas nuvarande ekonomiska situation väldigt viktigt. Det som man alltid reagerar på när målvakter värvas så här sent är, varför var han ledig i mitten på Juli? Säger inte att det inte kan bli bra men den frågan tycker jag är relevant för spelare som värvas sent på ordinarie( inte spelare som kommer in under säsong) försäsong.

Av Sandberg - 13 juli 2012 08:55

Så blev då Djurgården snuvade på sin målvaktsstjärna Steve Valiquette, han kommer inte att spela i Djurgården på grund av skadeproblem som tvingar honom att avsluta sin karriär. Trist för honom och ett bekymmer för Djurgården.

Inte speciellt många lediga målvakter just nu...så både Frölunda och Djurgården sonderar just nu målvaktsterrängen i hockeyvärlden, så vad finns då tillgängligt?

Johan Backlund, Eddie Läck, Antero Niitimäki, Mikko Koskinen, Cristobal Huet, Hannu Toivonen, Andreas Hadelöv, Vesa Toskala, Juuso Riksman, Patrick Gailbraith och Ty Conklin är de mest namnkunniga målvakterna som är ute på marknaden.

Av Sandberg - 12 juli 2012 11:12

Äntligen har nästa nummer av Ingoal Magazine kommit, gå in på deras hemsida och skriv ut deras tidning. Undrar hur länge man kommer att kunna läsa den gratis, tror bara det är en tidsfråga innan den blir avgiftsbelagd.


Ingoal Magazine innehåller bland annat ett stort reportage om LA Kings Jonathan Quick, intervju med Anders Lindbäck, Frederik Andersen och mycket reportage om utrustning. Tidningen är på 102 sidor!

Av Sandberg - 11 juli 2012 08:53

Mr Madhawk skriver idag på sin blogg att Frölundas Andersen har skrivit på ett 3-års kontrakt med Anaheim. Frågan är om han kommer att spela i AHL eller om han blir utlånad till Frölunda. För inte petar han väl Jonas Hiller och Viktor Fasth som är det tänkta paret i Anaheim..

Hur påverkar detta Frölunda? Nu står Frölunda helt plötsligt med nyförvärvet Julius Hudacek och Linus Fernström som målvaktspar, jackpott för Hudacek som gick till Frölunda när både Hellberg och Andersen fanns i föreningen. Nöjer sig Frölunda med detta paret eller är dom ute och fiskar efter någon annan målvakt?

Linus Fernström som Oskarshamn har räknat in som sin målvakt kommande säsong, hur agerar dom nu?

Av Sandberg - 10 juli 2012 08:13

Läste att målsnittet i Elitserien för första gången hade varit under 5 mål(det sammanlagda antal mål/match). Det är ett gott betyg åt alla målvakter och målvaktstränare i vårt land som gör ett bra jobb. 

Det som jag tycker är bra med förslaget av flyttningen av mållinjen är att det just är ett försök till att skapa mer målchanser och i slutändan fler mål och att det inte är någon regeländring i form av större målburar och mindre utrustning.  


Av Sandberg - 9 juli 2012 12:03

Nu till försäsongen testas en ny regel där mållinjen flyttas 70 cm bakåt mot sargen vilket gör att avståndet mellan mållinjen och sargen nu blir 3m och 30 cm. Jag tror att det är elitlagen(Elitserien och Allsvenskan) som testar och utvärderar detta under försäsongen.

Hur kommer detta att påverka vårt målvaktsspel?

Givetvis blir det enklare att stoppa inspel och dumps då det är kortare väg för målvakten att nå sargen. Det blir trängre bakom mål, målvakten kan lättare komma i kläm när han skall in i mål igen..Kort sagt det blir en hel del nya situationer för målvakten.

Jag tror också att det kan bli lite mer lönsamt att "sätta sig" tidigt då situationerna uppstår snabbare vid spel bakifrån mål, typ som Gustafsson, Rautio, Thomas och några andra NHL keeprar gör. Det skall bli intressant och se och höra vad både målvakter och utespelare säger under försäsongen angående den tilltänkta regeländringen.

Av Sandberg - 6 juli 2012 11:13

Mycket mediautrymme och många diskussioner angående Robin Rahms vara eller icke vara i Brynäs. Senast i raden av debattörer var Timrås Jocke Lundström som hade twittrat och fördömt både Brynäs och Rahms agerande, Lundström hade dock helgarderat sig med att om man har avtjänat sitt straff så är man fri..


Jag är mest förvånad över att Robin var så het(på ett positvt sätt vad det gäller hockey) på marknaden, då han kan välja mellan svenska mästarna och topplag i allsvenskan, jag vet också att han har haft anbud från norska elitserien. Han har ändå varit borta från ishockeyn i två år...

Jag vet även klubbar som varit nyfikna på att signa Rahm men inte vågat på grund av sponsorer och vilka signaler det sänder till föreningens medlemmar.


Enligt vår lagstiftning så har Robin Rahm nu avtjänat sitt straff och är i lagens mening en fri man och är tillåten att spela hockey igen, sedan om det är moraliskt riktigt eller inte det är upp till var och en att bedöma.


Vi kan nog förväntas oss en het debatt i detta ämne under kommande säsong.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Skapa flashcards