Alla inlägg under juni 2012

Av Sandberg - 13 juni 2012 08:59

Måste även idag återvända till NHL och finalen mellan Brodeur och Quick, jag tycker det är uppfriskande att se de här båda målvakterna som spelar mycket på känsla och inte bara spelar ett blockande spel. Brodeur med sitt verkliga "old school" spel som fortfarande håller och Quick som verkligen har en bra avvägning av känsla och blocka.


I slutändan handlar målvaktsspelet bara om att stoppa så många puckar som möjligt, hur du gör det spelar egentligen ingen roll. Jag tror många skyttar nuförtiden är så inställda på att möta en "blockamålvakt" att de i de närmaste blir chockade om de får möta en "Brodeur" målvakt.

Så vad är slutsatsen i mitt flummiga skrivande? Forma inte alla målvakter i samma form/mall, lär dom hitta avvägningen mellan ett räddande och blockande spel, det tror jag är en verklig nyckel till ett bra och vinnande målvaktsspel.


Kör hårt där ute..

Av Sandberg - 12 juni 2012 14:05

Dagen och natten tillhör givetvis LA Kings och Jonathan Quick efter att de vunnit nattens final med klara 6-1 över Devils. Kings vann finalserien med 4-2, Kings fick därmed sin första inteckning i Stanley Cup bucklan.

Jonathan Quicks säsong som varit en lång Eriksgata(slå upp ordet ni som inte vet vad det betyder..) fick även utmärkelsen Conn Smythe trophy som slutspelets värdefullaste spelare. Chansen att han skall få Vezina priset också är nog ganska stor.


Djurgården värvade Steve Valiquette som närmast kommer från den italienska ligan, han har sedan tidigare NHL och KHL erfarenhet. Därmed är Djurgårdens målvaktspar komplett i och med att Reideborn är klar sedan tidigare. Skall bli intressant att se Valiquette i vinter, känns som det kan bli precis vad som helst...


Förre Kallinge och Frölunda målvakten Henrik Lundberg(född 91) är klar för Örebro men kommer att lånas ut till Arlanda, ja ni känner igen scenariot...

Av Sandberg - 11 juni 2012 08:27

Vi skriver den 11 juni idag, skolorna börjar att ta slut, EM är i full gång och folk börjar blicka fram emot sin välbehövliga semester. Även lagens sommarträningar är igång sedan någon/några månader tillbaka, de flesta lag brukar köra juni ut och sedan är det träning under eget ansvar som gäller. Med andra ord kan man säga att halva uppbyggnadsträningen är avverkad och att man redan nu märker en väsentlig skillnad(förhoppningsvis) vad det beträffar styrka, kondition, snabbhet och spänst.

Sommarträning är ganska enkelt! Vadå enkelt undrar ni? Egentligen behöver man inte prestera någonting, det finns inga puckar att rädda, det finns inget att vara nervös för. Det gäller bara att svettas, ta i så mycket man orkar och bara gör sitt allra bästa..det låter i mina öron ganska bekymmersfritt. Att hålla sig i form och att bygga upp kroppen inför vinterns prövningar. Sommarträning är enkelt men så otroligt viktigt för att orka spela och prestera på den nivån som man vill.


Måste även lägga in ett par synpunkter om vårt pågående fotbollsevenemang, varför har man inte en speltid där man stoppar klockan när det inte är spel, tiden bara rinner iväg vid fejkade skador, inkast och dylikt. Klockade en halvlek för något år sedan, av 45 minuters officiellt spel så var det 22 minuters spel...

Sedan känns det även som att allting går ut på att lura domaren för att få fördelar, allt skall förstärkas, spelaren skall falla rutinerat, spelaren väljer att falla(vanlig kommentar hos våra experter) och att allt som träffar kroppen är hands...

Av Sandberg - 8 juni 2012 13:34

Härlig förmiddag idag med isträning. Ett vanligt ispass som följdes av ett ispass med ren konditionsträning, intervallåkning under 25 sekunder. Utespelarna åkte mellan förlängda mållinjen och blålinjen och målvakterna körde förflyttningar i buren. Tänkte bjuda på ett litet klipp från konditionsträningen, här med Jonathan Bjurö i buren.


Av Sandberg - 7 juni 2012 12:05

 
Av Sandberg - 6 juni 2012 13:19

Då var det klart att Christopher Nihlstorp lämnar Färjestad för NHL och Dallas Stars. Där får han ta upp kampen med Kari Lehtonen som är klar etta i Dallas.


Jag trodde inte Nihlstorp skulle åka över i år utan vara kvar i Färjestad, ytterligare ett bevis på hur hög standard/bra rykte våra svenska målvakter har. Vad händer nu i Färjestad? Har svårt att se att de kör med PW som etta..Vem plockar Färjestad in? Hellberg kanske, om Andersen stannar i Frölunda.


Andreas Isaksson fick byta igår i landskampen mot Serbien för att han kände sig lite "trött" i benet, ja se fotbollsspelare..

Av Sandberg - 5 juni 2012 15:56

Inte mycket action på målvaktsfronten just nu, Pittsburgh plockade upp Tomas Vokoun som blev över i Washington.

Vokoun och Fleury blir alltså målvaktsparet i stålstaden. Skall dom slåss om nummer 29 som båda målvakterna just nu bär?

LA Kings sagan fortsätter, ny nolla av Jonathan Quick, nu är de en match ifrån att lyfta den jättelika Stanley Cup pokalen.


Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards