Alla inlägg under maj 2012

Av Sandberg - 12 maj 2012 08:00

Under målvaktskonventet i Stockholm för några månader sedan så hade vi äran att få lyssna till Dave King och hans funderingar kring målvakter och målvaktsspel. King som är involverad i Phoenix organisation berättade bland annat en del historier om Bryzgalov.

Han pratade om Bryzgalovs bristande spel med klubban och att det ofta händer saker när Bryzgalov skall behandla pucken.

Det var väl precis vad som hände i matchen mot Devils häromnatten...och som skickade Flyers på sommarlov.

Av Sandberg - 10 maj 2012 09:16

Julius Hudacek som förra säsongen spelade i Södertälje verkar vara på gång till Frölunda. Julius som just nu spelar VM med sitt Slovakien, eller spelar och spelar, han är tredjemålvakt...


Hur tolkar man att Frölunda är ute efter Hudacek?

Jag tror Frölunda vet att en av Hellberg och Andersen inte kommer att vara kvar, antingen så åker Andersen över till NHL och då blir Hellberg kvar eller så stannar Andersen och då vill inte Hellberg vara kvar. Så tror jag att tankegångarna går hos Frölunda. Vill Hudacek vara i Frölunda om Andersen stannar? Tveksamt. Kanske någon klasul där..

Av Sandberg - 9 maj 2012 19:21

Precis hemkommen efter fyspass med Hanhals målvakter där A-lag till U16 deltog. Fyspasset bestod av hoppövningar(där målvakterna givetvis alltid är i målvaktsställning) och en del med bålövningar. Tänkte visa er ett klipp med hopp.




Av Sandberg - 8 maj 2012 11:47

Såg första perioden av Sverige mot Danmark igår där Sverige hade lekstuga. Andersen fick en jobbig resa med fyra insläppta mål på 14 minuter, han såg otajmad och håglös ut. Han tog ett felbeslut med ett högt knä vid ett av Sveriges mål, där han inte fick tätt och orkade hålla emot.

Även för Enroth blev det en jobbig match med 4 insläppta på 18 skott, jag tror att han hade lite svårt att glädja sig över vinsten efter matchen som Sverige till slut vann med 6-4.


Tittade även lite på LA Kings mot St Loius Blues i söndags, Jonathan Quick har haft en fantastisk säsong och var bra mot Blues i deras 3-1 vinst, men vad yvigt och stort han spelar. Elliot i Blues- kassen såg mycket trött ut mentalt..


Lassinantti är klar för spel i Almtuna nästa år, han lånas ut från Luleå. Alexander Hamberg blir hans målvaktskollega i Almtuna.


I slutet av veckan är det dags att utforska hur det står till med den turkiska hockeyn...8 dagars målvaktsläger på en turkisk badort.

Av Sandberg - 7 maj 2012 09:51


Mathias Israelsson från Frölunda J20 in action. Små korta förflyttningar/korrigeringar av position för att hela tiden stå rätt i sidled och djupled och att ha tyngdpunkten mitt i kroppen för att kunna agera i alla riktningar.

Av Sandberg - 5 maj 2012 18:30

Precis avslutad dag 1 av vår camp i Skara, har här ett litet klipp på våra deltagande målvakter.


Av Sandberg - 5 maj 2012 09:15

Fyra av VMs alla inskrivna målvakter är födda på 90-talet, Kanadas Matt Hackett(90), Tjeckiens Petr Mrazek(92), Italiens Andreas Bernard och Norges Lars Volden(92).


Sju målvakter är födda på 70-talet, Finlands Petri Vehanen(77), Vitrysslands Andrei Mezin(74), Frankrikes Cristobal Huet(75) och Fabrice Lhenry(72), Kazakstans Vitali Kolesnik(79) och Vitali Yeremeyev(75) och Norges Pål Grotnes(77).


Alla länder utom Sverige har tre namngivna/inskrivna målvakter som väntar hur det går för Lundqvist..och kanske Markström/Lindbäck.

Av Sandberg - 4 maj 2012 08:48

Idag startar VM i hockey, Sverige möter Norge och Jhonas Enroth får chansen i kassen. Får se vem som står för Norge, jag tror det blir Lars Haugen som till vardags spelar sin hockey i KHL och Dynamo Minsk.


Idag består dagen av förberedelser för helgens camp i Skara, vi åker upp redan  ikväll och gör iordning allt för morgondagen. För mig är den här campen någon form av avslutning på säsongen, för några av deltagarna så är den nog precis tvärtom, en uppstart inför kommande säsong eller ett trevligt avbrott i uppbyggnadsträningen. 

Skall försöka hålla er uppdaterade med lite klipp under helgen.


Såg TV4s dokumentär från "inside Tre Kronor" igår kväll, en helt ok produktion som dock inte tog ut svängarna speciellt mycket, alla inblandade var lite för medvetna om att kameran var närvarande...


Igår blev det officiellt med Markus Svensson till Skellefteå, det ryktet har varit ute ett bra tag som ni säkert har läst här på bloggen.


"Failing to prepare is preparing to fail"

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards