Alla inlägg under maj 2012

Av Sandberg - 23 maj 2012 09:04

Solen skiner och sommarvärmen är här(just nu i alla fall). Det enda stället det spelas hockey på är kampen om Lord Stanleys pokal där nu LA Kings sensationellt gått till final och Jonathan Quick fortsätter att briljera i LA kassen. Vilken säsong han har haft! Får se om det blir Lundqvist eller Brodeur som motståndare..


Malmö plockade in Axel Brage(tillhör LHCs organisation) för att göra sitt målvaktspar komplett. Brage och Sjögren blir paret som skall försvara Redhawks färger kommande säsong.


Svedberg är klar för Boston. Jag tyckte att han skall stanna en säsong till och få en 40-45 matcher som uttalad etta men det kanske är svårt att stå emot lockropen och dollarbuntarna från NHL. Vad har Brynäs för plan nu när Svedberg sticker? Vågar dom plocka upp Oscar Dansk(född 94)...


Jag har koll på några mer målvaktsövergångar som jag tyvärr ännu inte kan avslöja på grund av att de berörda klubbarna först vill gå ut med det.





Av Sandberg - 22 maj 2012 09:02

Hittade och snodde en fräck bild från LA..

 

Av Sandberg - 21 maj 2012 13:15

 
Av Sandberg - 21 maj 2012 09:32

Anmälningarna till vår Goalieweek i Kungsbacka vecka 30 trillar in, senast i raden var det en Belgisk målvakt i 30 årsåldern. Belgien känns som ett exotiskt hockeyland. Det skall bli roligt att träffa och se honom på isen...


Ryssarna körde som väntat över Slovakien igår i finalen i VM, lugn resa för Varlamov och en betydligt arbetsammare resa för Slovakiens Jan Laco. Laco valdes för övrigt in i VMs AllStar lag.

Av Sandberg - 19 maj 2012 16:51

Härlig sportdag med två stycken semifinaler i hockeyVM och finalen i CL senare ikväll.

Bra hockeymatch mellan Finland och Ryssland som ryssarna vann med klara 6-2. Tänkte försöka mig på en liten analys av de båda inblandade målvakterna, Varlamov och Vehanen.


Finlands Vehanen spelar väldigt långt ut, vilket gör att han lätt blir överspelad och att han får väldigt långa förflyttningar. Ger man laget denna informationen(scoutrapport) så kan man hålla i pucken och locka ut Vehanen ganska enkelt. Det känns som han hela tiden är jäktad in i situationerna vilket ger han mindre tid till själva räddningen. Tycker inte att Petri ger Finland chansen att vinna idag, inga direkta tabbar, tycker dock att han skall ta Ovechkins skott..


Rysslands Varlamov spelar atletiskt och inspirerat, blandar blockaspel med bra känsla i ytterlägen. Tycker även att Varlamov har bra balans och att han hela tiden är förberedd på nästa lägen. Han känns som en världsmästarmålvakt som ger sitt ryska lag stabilitet.

Av Sandberg - 18 maj 2012 18:51

Så har jag bytt Turkiets värme och bad mot den annalkande värmen i Sverige. Åtta dagar av bad, värme, god mat och lite hockeysurfande på hotellets WiFi.

Läste att Gerber valde Rögle, vilket kommer att betyda oerhört mycket för skåningarna, Gerber kan ensam(nästan i allafall) rädda kvar Rögle i hockeyns finrum. Tuffare situation för Fransson, det kommer inte att bli många matcher för honom och hur klarar han en sådan uppgift. Martin Gerber är en målvakt jag gillar skarpt, han löser de flesta situationer med så små och enkla medel. Varför Gerber valde att lämna Växjö tar vi i något annat blogginlägg...


Växjö förresten, vad händer där på målvaktssidan?


Var passar Hadelöv in? I Djurgården eller Malmö eller kanske Växjö.


Tellqvist stack till KHL igen, tror inte det var ett svårt val om han fick välja mellan allsvenskan(Djurgården) och den dollarstinna kontinentalligan.


Fasths VM slutade på 90.21 i räddnings%



Av Sandberg - 14 maj 2012 09:15

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards