Alla inlägg under april 2012

Av Sandberg - 20 april 2012 17:00

Glömde igår att skriva att Joel Gistedt har skrivit på för BIK Karlskoga där skall han bilda målvaktspar med Andreas Ollikainen. Med andra ord skall inte Bellisimo vara kvar i Karlskoga, vart tar han vägen?


Gerber ryktades till AIK enligt vår rosa allvetande tidning, de lockade med 200 000 kr/månad, helt övertygad om att han har mer i Växjö. Varför vill inte målvakterna vara kvar i Växjö?


Var landar Hadelöv nästa säsong? Eller lägger han plocken på hyllan? Hadelöv är född 75.







Av Sandberg - 20 april 2012 09:58

Det var många som undrade vad Brynäs och dess tränarstab gjorde när de bytte ut Svedberg till förmån för Honken i match 5. Jag tycker det var oerhört klokt gjort med tanke på hur gårdagens insats av Svedberg såg ut.

Mannen bakom detta oväntade drag var givetvis Brynäs målvaktstränare Pecka Alcen, han såg vissa tendenser på trötthet hos Svedberg och gjorde upp den planen som blev ett genidrag. All heder åt denna fingertoppskänsla!


På tal om trötthet, jag tycker Jocke Ericsson sett mycket trött ut i finalerna(mentalt, inte fysiskt).


Stort grattis till Honken och Svedberg, hoppas ni drack champagne ur bucklan igår! Det gjorde jag för några år sedan..

Av Sandberg - 19 april 2012 08:10

Den galna matchserien mellan Philadelphia och Pittsburgh fortsätter, inatt vann Pittsburgh med 10-3 och reducerade i matchserien till 1-3. Jobbig serie för de inblandade målvakterna milt sagt.


Olofström har signat den slovenske målvakten Matija Pintaric från Olimpija Ljublana, en målvakt som jag faktiskt träffat och tränat. Var nere i Ljublana för några år sedan och körde några ispass med deras målvakter.


Vita Hästen har skrivit ett nytt kontrakt med Alexander Bergh.


Leksand har förlängt med Jens Holmström.


Örebro ryktas rycka i Robin Rahm. Har pratat med Rahm och vet att han har anbud från några allsvenska klubbar och norska elitserieklubbar. Hans dopingavstämning hävs den 1 augusti. 


Idag väntar tre timmar härlig is...härligt med lite kontrast till vårvädret. Det är alltid en förmån att få vara på is.




NHL

Av Sandberg - 17 april 2012 10:04

Henke höll inatt nollan och tog sitt Rangers till en 2-1 ledning i matchserien mot Ottawa. Matchen slutade för övrigt  1-0 till Rangers.


LA Kings målvakt Jonathan Quick har verkligen storspelat i Kings mål när dom överraskande har en 3-0 ledning i matcher mot grundseriens suveräner Vancouver.

 

Jonathan Quick


Matchserien mellan Flyers och Penguins handlar i alla fall inte om täta försvar och heta målvakter, matchen har hitills slutat med följande resultat 4-3, 8-5 och 8-4 i Flyers favör. Bryzgalov har 3.95 i GAA(goals against average) och har ändå vunnit alla tre matcherna. Hockey handlar som sagt var om att vinna matcher och inte vem som har bäst statistik.

Av Sandberg - 16 april 2012 11:08

Jag har haft en härlig målvaktshelg i Linköping tillsammans med 24 stycken målvakter och 24 stycken målvaktstränare från olika klubbar i södra Sverige. Svenska hockeyförbundet arrangerade en utbildningskurs för målvakter och målvaktstränare där jag var med som instruktör. 9h is, 3 teoripass och 2 fyspass blev det för de deltagande.


Bilder på de snygga instruktörerna(ledsen Christian, vi glömde ta kort på dig..).

          


Såg slutet på finalmatchen igår kväll, roligt för Jocke Ericsson att få vinna matchen trots två insläppta skitmål. Fantastisk hockeysekvens i samband med sudden igår, straff för Brynäs, gör Silfverberg mål så är guldet klart ...dramatik på hög nivå.       

Av Sandberg - 12 april 2012 09:35

Tingsryd har förlängt med Zajkowski, Michal Zajkowski siffor förra säsongen var 91,9 i räddnings% över 50 spelade matcher.


Joel Gistedt får inte förlängt kontrakt med Rögle. Hade Rögle varit kvar i allsvenskan så tror jag att de hade kört med Kevin Lindskoug och Johan Nielsen bakom Fransson. Nu tror jag att de värvar in någon etablerad keeper som kollega till Jonas Fransson.


AIK har signat Alexander Hamberg som en av deras tre målvakter, gissningsvis kommer Hamberg att fortsätta att matcha i Almtuna.


Med tanke på vad som dök upp i Malmö Redhawks igår så är väl inte oddsen speciellt höga att Hannu Toivonen fortsätter där..



Av Sandberg - 11 april 2012 11:05

Tänkte delge lite rykten och en del bekräftade övergångar som finns i vårt avlånga målvaktsland.


Mora gjorde förra veckan klart med den lettiske målvakten Ervins Mustokvs som närmast kommer från danska Odense. Han kommer att bilda målvaktspar med Daniel Hansen.


Örebro kickar iväg(eller väljer att inte förlänga kontraktet) med Andro Michel. Vad händer med Dahlberg?


Läste ett rykte från MrMadhawk om att LHC är intresserade av Malmös Hannu Toivonen, tror inte Toivonen är helt nöjd med situationen( förutom lönen) i Malmö, har svårt att se honom ytterligare ett år i Malmö med lite speltid.


Sparta Sarpsborgs amerikanske mästarmålvakt Phil Osaer fortsätter sitt Europaäventyr i Cardiff i den engelska ligan


Halmstads målvakt Jimmy Olsson har beslutat att lägga av, blott 22 år ung




Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards