Alla inlägg under januari 2012

Av Sandberg - 20 januari 2012 09:32

En av våra gamla målvaktshjältar har gått ur tiden alldeles för tidigt, Peter Åslin blev bara 49 år.

Norrtälje fostrade Peter Åslin har vunnit både SM och VM guld och har i Sverige representerat AIK, Leksand, HV och Mora.

Själv minns jag Peter Åslin från hans tid i HV 71då jag hade äran att spela mot honom ett par gånger.

Av Sandberg - 19 januari 2012 11:52

Av Sandberg - 18 januari 2012 08:56

Efter 38 spelade matcher i årets elitserie så har målvakterna tillsammans hållit 33 stycken nollor. Det ger 0.87 nollor/omgång.

Efter 37 spelade matcher i årets allsvenska så har målvakterna tillsammans hållit 35 stycken nollor. Det ger 0.94 nollor/omgång.

Vilken målvakt spelar mest? I elitserien så har Wesslau spelat 2178 minuter och Fasth har spelat 2008 minuter.

I Allsvenskan så toppar Zajkowski med 2078 minuter tätt följt av Bofors italienske målvakt Bellisimo som spelat 2065 minuter.

Detta var dagens nördiga inlägg baserat på lite statistik från swehockey. Rädda mycket så syns vi imorgon!

Av Sandberg - 17 januari 2012 09:00

J20

Av Sandberg - 16 januari 2012 14:36

Var igår i Frölundaborg och kollade på J20 matchen mellan Frölunda och HV 71 som HV vann med 2-1. Fartfylld match med många målchanser, bra målvaktsspel där målvaktsmatchen stod mellan Mathias Israelsson och Jonas Gunnarsson.

Gunnarsson som nu verkar vara tillbaka i HV efter att ha varit i Troja under hösten, han såg väldigt stabil och lugn ut i målet. Bra djupledsspel och riktigt tät och kompakt i sitt närspel. Han såg väldigt fokuserad ut i sitt spel.

Även Israelsson gör en bra match där han dock skall ha ett av målen, spelar lite längre in i målet än vad Gunnarsson gör och blev nästan straffad någon gång på grund av detta.

Av Sandberg - 14 januari 2012 20:02

Eftermiddag och kväll full av hockey, först AIK mot Modo och nu Växjö mot Färjestad. Detta tillsammans med hämtmat, dubbelespresso och tiramisu..ibland är livet enkelt.

Lägg till det lite telefonkontakt med Borås(Åkerlund) som vann borta mot Rödhökarna från Malmö så är kvällen fulländad. Meriterande seger idag och Åkerlund vann målvaktsmatchen mot förre NHL keepern Hannu Toivonen.

Fasth utbytt idag, såg inte alls skäpt ut idag. Gillar Gerber spel och stil, så enkelt och så bra.

Känns inte som expert Rönnqvist är riktigt uppdaterad på dagens målvaktsspel, sprider många felaktiga kommentarer runt sig.

Av Sandberg - 13 januari 2012 10:02

Av Sandberg - 12 januari 2012 09:37

Idag har Aftonbladet en målvaktsranking av Elitserielagens förstamålvakter plus lite kommentarer av en välkänd målvaktstränare. Så köp gärna den rosa idag eller gå in på deras hemsida och läs de mycket kloka kommentarerna.

Lång kväll igår i Borås när det var match mellan Borås och Troja. Målvaktsmatch mellan Åkerlund och Trevor Koenig som Troja vann efter en lång straffläggning. Det var en match med mycket bra målvaktsspel, matchen slutade för övrigt 1-1 efter full tid och OT.