Alla inlägg under november 2011

Av Sandberg - 19 november 2011 13:32

Fredagskväll i Borås ishall, viktig match mot Sundsvall och det blev en skön seger med 1-0. Åkerlund är stabil i målet och håller sin och lagets första nolla för säsongen. Sekretariatet får ihop 31 skott mot Åkerlund vilket stämmer väldigt bra med mina egna anteckningar, bra jobbat!

Axel Brage i Sundsvalls målet gör också en bra match, han släpper bara in en inbrytning där han inte får tätt i sitt höga knä(har vi hört det förut..).

1-0 är det bästa resultatet ur målvaktens(och målvakts tränarens) egoistiska  synpunkt! Den sena hemfärden från Borås kändes väldigt lätt och kvällen kunde avslutas hemma med en liten seger öl.

Av Sandberg - 18 november 2011 09:00

Detta poppar upp lite trender då och då i vår underbara målvaktsvärld, nu har det varit mycket fokus på SMS, skridsko mot stolpe.

En annan sak som det blivit mycket fokus på är hur målvakten står vid stolpen vad det gäller plocksidan. Post intergration på engelska. Att man står med arm och armbåge på insidan av stolpen istället för att ha den på utsidan. Se den utmärkta bilden på Kari Lehtonen. Vad är fördelarna med det här? Man täcker inget onödigt, man är mer centrerad mot mitten av målet, eventuell förflyttning blir kortare. Har själv kört detta mycket med målvakter under hösten.



 

Av Sandberg - 17 november 2011 10:40

Hur cool är inte den här tatueringen? Peter, hoppas det är ok att lägga ut den på min blogg!


 

Av Sandberg - 16 november 2011 09:22

Andreas Hörberg, född 94 i Växjö fick igår göra elitseriedebut, om än på bänken men ändå! Oscar Alsenfelt var sjuk och då fick Andreas chansen att backupa Gerber. Hörberg som är en flitig och trogen deltagare på vår goalieweek.


Läste att Mattias Modig skall opereras och är borta resten av säsongen, tråkigt!


Mer om utrustningssurret som pågår i Sverige just nu, samtliga målvakter som spelar med Reebok benskydd har fått anmärkning på att "kuddarna" på insidan av knäna är 1,5 cm för stora. De är för stort gjorda från fabriken och har ingenting att göra med att målvakten beställt för stora.

Av Sandberg - 15 november 2011 08:42

Lång kväll igår i Borås ishall, ny förlust och motgångarna fortsätter. Åkerlund spelar bra och stabilt och släpper två överspel med direktskott. Officiella skottstatistiken säger att Åkerlund har fått 18 skott vilket ger en räddnings% på 88.8 Min egen inofficiella skottstatistik säger 34 skott! Vilket ger Åkerlund en räddnings% på 94.1


Grinig som man är efter en förlust så begav man sig ner till sekretariatet för att prata med den som är ansvarig för skottstatistiken. Där kom det fram att han bara räknade skott som var i skottsektorn(slottet)..man trodde inte sina öron! Efter ett långt samtal så förstod han vad jag menade och tog till sig detta, gör om gör rätt.


Roligt för Markus Svensson att nolla Djurgården igår, inte illa av sveriges sämste målvakt(enligt Anrell på kvällsblaskan).

Av Sandberg - 14 november 2011 10:28

Idag är det matchdag, Bobcats från Karlskoga besöker Borås. Bofors med italienaren Daniel Bellissimo i mål.


Tror det kan bli lite liv om Fasth spelar ikväll och om han skulle spika igen kassen..eller vad tror ni? Med tanke på att han avbröt Karjala, misstror absolut inte Fasth men jag tror att Djurgårdare kan ha andra tankar..

Starkt av Johan Gustafsson att komma in och vinna en match.


Linköpings Christian Engstrand skall lånas ut till Almtuna för att få lite matcher.







Av Sandberg - 11 november 2011 10:27

Gjorde min något sena säsongsdebut i onsdags med Frölundas veteraner. Säsongsdebuten gjorde jag iklädd mina nya Reebok Larceny. Efter en helt okej inledning så började jag att ta felbeslut efter felbeslut..Man inser att en bra fysik är grunden till allt bra målvaktsspel, och den har man tyvärr inte.

Nästa onsdag tar vi nya tag och då skall jag spela ett snålt och kompakt målvaktsspel med bra känsla i ytterlägena. Jag skall träffa stolpen korrekt varje gång..dream on.


Såg Wesslaus insläppta mål igår i hans landslagsdebut, en del av målen såg inte helt otagbara ut om man uttrycker det diplomatiskt.


Glömde flika in lite bilder på Mathias igår så här kommer dom

     


Av Sandberg - 10 november 2011 08:45

En av mina första adepter när jag började inom målvaktstränarbranschen var Mathias Israelsson, detta var på hösten 2005. Sedan dess har vi tränat och pratat mycket och regelbundet. Vi körde ett teknikpass någon vecka innan han nu åkte iväg med team 18 landslaget till Kanada. Natten till igår så gjorde han landslagsdebut mot Kanada i World Junior A challenge. Hur gick det då? Han höll nollan och Sverige vann med 2-0. Det värmer ett målvaktshjärta..



Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Skapa flashcards