Alla inlägg under september 2011

Av Sandberg - 20 september 2011 09:52

Har kollat runt lite i våra högsta europeiska ligor efter svenska målvakter och fått till följande uppställning.


Norge:

Viktor Alm, Lörenskog

Anders Johansson, Sparta

Kenneth Helgesson, Frisk

Simon Nordh, Rosenborg

Hampus Baerby, Stjernen


Ryssland

Erik Ersberg, Salavat


Tror det var länge sedan vi hade så få målvakter ute i Europa, i Danmark till exempel brukar vi alltid ha målvakter. Jag gjorde en liknande uppställning för något år sedan och då hade vi 9st. Har jag missat någon?

Av Sandberg - 19 september 2011 09:00

En spontan tanke så här i början på säsongen är att målvaktens betydelse har ökat ännu mer, med det menar jag att målvakterna har blivit ännu bättre gentemot utespelarna. Färre mål och väldigt målsnåla matcher, väldigt höga räddnings% på de flesta målvakter.

Målvakterna fortsätter att utvecklas och målvakterna tar verkligen ansvar för sin utveckling på ett helt annat sätt än vad utespelarna gör. De flesta målvakterna i våra högre serier har egna personliga tränare, läs målvaktstränare. Vilka utespelare har egna "coacher" som bara är till för dom personligen?

Av Sandberg - 18 september 2011 12:56

Igår var det en hektisk hockey dag, först var det sonen som spelade mot Mölndal och vann en rolig match med 5-1 sedan var det dags att bege sig till Borås och seriepremiären av allsvenskan. Borås mot Örebro, Åkerlund mot Dahlberg.


Det blev en väldigt konstig match med få klara målchanser, vilket skottstatistiken 19-15 vittnar om. Örebro drog det längsta strået och vann med 2-0. Dahlberg i Örebro målet spelar stabilt och bidrar i högsta grad till segern, Åkerlund inleder lite spänt men spelar sedan upp sig efter lite justeringar.


Även Vita Hästen inledde igår sin serie på bästa möjliga sätt genom att besegra Skövde på bortaplan efter en bra insats av Harrysson, som även fick pris som matchens spelare i Hästen. Skönt besked direkt!

Av Sandberg - 16 september 2011 10:44

Lite korta tankar om gårdagens premiäromgång av Elitserien. Fasth räddar 46 av 47 skott, hyfsad start på säsongen men AIK kan givetvis inte släppa till så mycket skott fortsättningsvis. Joakim Lundström såg sådär ut va?


Tellqvist såg liten ut i buren( ja, jag vet att jag bara sett målen och inte matchen vilket ger en skev bild av hans spel..).


Wesslau knep segern i Jönköping


Första målet Norrena släpper in får bara inte gå in, dock starkt att vinna på straffar där Norre tog alla tre.


Imorgon kör allsvenskan igång, då är man på plats för att bevittna Borås mot Örebro, det skall bli oerhört intressant.


Själv gjorde man säsongspremiär igår och var alldeles oduglig..taskig balans och dålig timing. Får skylla på att jag hade nya grejor.


Av Sandberg - 15 september 2011 11:43

Äntligen är det dags för premiär, som man har väntat på detta. Efter en hård och lång sommarträning så är det till slut dags att släppa pucken...och då pratar jag inte Elitserien utan att man får beträda isen med sina nya Reebok Larceny.

Tror aldrig jag har haft en sådan sen ispremiär som 15 september.


Så ikväll lär ljumskarna känna att de lever, förresten det blir inga ytterlägen för mig idag, jag skall spela ett kompakt spel och hela tiden vara rätt placerad...in my dreams.


Av Sandberg - 14 september 2011 17:21

Satt givetvis och kollade elitseriepremiären mellan Andersen och Gerber, förlåt Frölunda och Växjö igår. Jag blev grymt imponerad av Gerber, vilket lugn och vilken placeringsförmåga. Han bara(inte så bara..) placerar sig rätt och får pucken i magen. Jag tyckte att enkelheten var nyckeln i hans spel, inga höga knän(såg faktiskt det 1gg) och nästan bara kort-kort förflyttningar(inte speciellt många t-push). Gerber var de flesta gånger i rätt position i god tid vilket gjorde att han hade gott om tid till själva räddningen.


Väldigt stor skillnad på Gerber idag och när han spelade i Färjestad för ett antal år sedan. Andersen i Frölunda målet gjorde också en mycket bra match men det får bli ett annat blogginlägg.

Av Sandberg - 13 september 2011 18:27

Då var det klart att det är danske Frederik Andersen som får förtroendet i kvällens elitseriepremiär. Han ställs mot rutinerade Martin Gerber i Växjös mål. Det skall bli oerhört intressant att se kvällens match som nu bara är en halvtimma bort.


Är uppe i Norrköping och har precis avslutat en träning med Vita Hästen, imorgon förmiddag har vi målvaktsträning med Bergh och Harrysson. Få se vad vi skall ha fokus på imorgon....

Av Sandberg - 12 september 2011 14:27

Hej på er igen, tänkte rapportera lite om söndagen och måndagens bravader. Igår var det match mellan Borås och Rögle, genrep inför lördagens premiär. Vinst till Borås med 3-2 och Magnus i målet gör många saker rätt och räddar 36 av 38 skott.


Idag var det tidig start med målvaktsträning för Borås hockeygym, ett ispass som vi lade tonvikten vid kort-kort förflyttning eller även kallad shuffle. Bra nogrannhet och bra driv i målvakterna, därefter följde ispass med A-laget. Jag och målvakterna stannade kvar efter träningen och körde lite trygghet med boxbanden. Vi körde från cirka 10st punkter i zonen där målvakterna fick känna efter hur mycket eller lite vi täcker. Allt för att skapa trygghet och enkelhet i deras spel. 

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards