Alla inlägg under augusti 2011

Av Sandberg - 22 augusti 2011 09:37

Läste att Frölundas Magnus Hellberg fick matchstraff för att han sköt över pucken över sargen/plexiglaset efter avblåsning..aldrig hört talas om den regeln! Nu blev det tydligen så olyckligt att pucken träffade en åskådare.


Själv har man tillbringat tre dagar med Halmstads samtliga målvakter under deras upptaktshelg, 10 ispass har det blivit från fredag till söndag. Bra start för deras målvakter. Veckan går vidare med dubbelträningar med Borås imorgon innan det är dags för match mot Oskarshamn på onsdag.

Av Sandberg - 18 augusti 2011 10:32

Jag tycker att det är viktigt att en målvakt ser bra ut, med det menar jag att han skall se bra ut i målet, inte se ut som en hösäck, taskig hållning och taskig utrustning..

Första intrycket är alltid viktigt sägs det, så är det för motståndaren när de ser målvakten de skall möta i matchen. Även viktigt för övriga laget, tränaren och givetvis den egna publiken. Jag tror du har redan har vunnit några procent på att bara se bra och respektingivande ut. Viktigt att ha pondus och visa att man verkligen bestämmer där bak.


Jag hade själv en gång en tränare som sa "look good, feel good, play good".


Match igår kväll, Borås slog Nybro med 5-1, Åkerlund 23 räddningar och ett stabilt spel. Imorgon bär det av till Halmstad och uppstartshelg med samtliga klubbens målvakter.

Av Sandberg - 17 augusti 2011 10:31

Bryzgalovs nya Flyers mask


Ilya Bryzgalov Flyers Mask by Stephane Bergeron


JS Gigueres nya Colorado mask

Giguere Colorado Avalanche goalie mask by F-X Allaire

Eyecandyair.com" src="http://ingoal.ingoalmagazine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/08/left.jpg" alt="Marin Biron New York Rangers Mask by Eyecandyair.com" width="498" height="449" />

Av Sandberg - 16 augusti 2011 08:06

Var inne och kollade på lite statistik från European trophy, såg att Joel Lassinantti, Luleå hade spelat båda deras matcher, det är en kille född 93! Varför spelar inte Rautio och Gustafsson? Lassinantti har för övrigt utmärkta 94 i räddnings% på sina två spelade matcher.


PW har spelat båda matcherna för Färjestad och har dåliga 86 i räddnings%.


Några Sverigebekantingar är med och spelar för andra lag, Reinhardt Divis i Wien, Ari Ahonen i Kalpa och Janne Lundell i Helsingfors. Vilka lag i Sverige spelade dessa målvakter? Divis var i Färjestad och Leksand, Ahonen och Lundell var i Frölunda.



Av Sandberg - 15 augusti 2011 13:40

Dag 1 på jobbet hos Borås, morgonträning med mycket spelmoment. Lite filmning som skall klippas ihop innan nästa pass på eftermiddagen. Åkerlund och Bjurö har lite olika saker som vi skall försöka förbättra. Roligt att träffa gamla medspelare som Jensa Karlsson och Linus Fagemo.


Ryktas att Bjurling har varit i Oskarshamn...


Vem kommer att chansa med Heino-Lindberg?



Av Sandberg - 14 augusti 2011 19:23

Såg lite på dagens TV sända match mellan Djurgården och Salzburg, Tim Sandberg i Djurgårdens mål jobbar väldigt metodiskt och lugnt. Bra koll på boxen och jobbar med små medel. Han såg väldigt trygg ut i sitt spel.


Brukar inte gilla Håkan Södergren som kommentator men idag sa han några bra saker om målvakterna och dess spel, att de inte skall göra för mycket utan bara koncentrera sig på att rädda skott som går innanför ramen, inte jaga puckar över hela zonen, hålla på att slasha utespelare m.m

Kort sagt, inte ha för mycket överambition utan att det räcker gott och väl med att rädda puckar.

Av Sandberg - 13 augusti 2011 13:39

Dagen efter vår sista dag av sommarhockey, 100 målvakter har varit hos oss i Kungsbacka under sommaren. Mycket slit har det varit men fantastiskt givande.


På måndag är det vardag igen och då börjar säsongen på allvar, skall upp till Borås och vara med på två träningar med Åkerlund och Bjurö, skall bli riktigt inspirerande att köra igång.


Hitta en skön hemsida med Ryan Miller, här är länken http://www.millertime30.com/ (ganska fräck webadress!)




Av Sandberg - 10 augusti 2011 18:57

Här är Pittsburghs Brent Johnsons nya mask, en hyllning till Led Zeppelin.


brent johnson pittsburgh mask 2011-2012


Martin Brodeurs nya mask har ni här. Inte en av de fräckare men Bordeur kör med sin enkla stil på masken.


Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards