Alla inlägg under juli 2011

Av Sandberg - 21 juli 2011 08:37

Läste att videodomarna i hockeyallsvenskan skulle granska/ha bättre koll på vem som egentligen passade till mål så ingen snyltade till sig gratis poäng. När skall vi börja bli professionella på att räkna rätt antal skott så att skottstatistiken överensstämmer med verkligt antal skott? Som det är nu så skiljer det ganska stort mellan vissa arenor...

Anledningen till att videodomarna skulle granska assisten mera var för att poängen är så viktiga vid förhandlingar med agenter/sportchefer/spelare, är inte räddnings% viktigt för en målvakt?


Ty Conklin, 35 år ersätter Osgood i Detroit, en ungdom ersätter en annan

Av Sandberg - 20 juli 2011 09:41

Chris Osgood har beslutat sig för att lägga av, 38 årige Osgood som har spelat det mesta av sin karriär i Detroit(haft några avstickare till St Louis, NY Islanders).

Osgood som fått mycket kritik genom åren och inte varit någon riktig målvakt man sett upp till eller beundrat men...killen har tre Stanley Cup ringar att ha på sig och det är väl detta det handlar om-att vinna! Ja visst har han spelat i ett skapligt lag men det förtar väl inte hans insats? En blivande Hall of fame kille kan man tro...


SSK ryktas hugga på slovaken Julius Hudacek


Vart tog förre AIK målvakten Fredrik Holmgren vägen?


Jacob Johansson, född 93 från Sunne är klar för LHC J20

Av Sandberg - 19 juli 2011 10:05

Marc-Andre Fleurys nya mask för säsongen 2011/12


Marc-Andre Fleury 2011-2012 Penguins Mask

Av Sandberg - 18 juli 2011 09:17

En vecka kvar till vi startar upp vår goalieweek, har idag varit nere och börjat inreda vårt showroom för målvakter. Ett helt rum fullt av en massa härlig målvaktsutrustning från Reebok. Titta på klippet nedan...


Av Sandberg - 15 juli 2011 08:14

Så har då turen kommit till Frölunda som även dom gör en totalrockard, ut med Lundström och Honken, in med danske Frederik Andersen och Almtunas Magnus Hellberg. Även Linus Fernström från Enköping tillhör Frölundas organisation men kommer att vara utlånad till Almtuna.

Så två unga och långa målvakter skall försvara Frölundas ära i år, en 89:a och en 91:a.

Av det man såg under hockey VM så är Frederik helt klart mogen för att spela elitserien, tror också att han kommer börja som etta. Hur skall det gå för Hellberg utan Almtunas betongförsvar? Helt klart en framtidsman, det såg man inte minst eftersom han blev första målvakt i NHL draften(draftades av Nashville).

Av Sandberg - 14 juli 2011 14:00

Näst sista anhalten på vår rundvandring bland elitserielagen, idag stannar vi till på östgötaslätten hos Linköping. LHC mönstrar samma uppställning som förra året, det vill säga Fredrik Norrena och Christian Engstrand.


Norrena som spelade 48 av 55 matcher förra året, delvis beroende på att Engstrand var skadad i början på serien. Jag tror att LHC försöker matcha Norrena lite mer sparsamt och även hålla igång Engstrand ordentligt. LHC spelar ett försvarsinriktat spel som ger målvakterna goda chanser att spela bra.


Kan Norrena komma upp till samma nivå som han hade under hösten så kommer Linköping att få ett målvaktsspel på högsta nivå. Engstrand då? Tar han på allvar upp kampen i år?

Av Sandberg - 13 juli 2011 09:01

Igår kväll blev det då klart hur nykomlingen Växjö kommer att se ut på målvaktssidan. Det blev då klart med Martin Gerber, Gerber som förra året tillhörde Edmontons organisation men spelade i AHL och Oklahoma City Barons.


Var står då Gerber idag 36 år gammal? Tror fortfarande han har mycket bra målvaktsspel i kroppen och att han och Oscar Ahlsenfeldt kan bilda ett bra målvaktspar för Växjö. Givetvis kommer Gerber att starta säsongen som etta men det gäller för hans del att verkligen prestera.


Först Krizan och sedan Gerber till Växjö, de är bra på att locka namnkunniga målvakter till Småland.

Av Sandberg - 11 juli 2011 09:23

Även i Örnsköldsvik och Modo har det varit helrenovering på målvaktssidan. Ut med Tarrki och Dahlberg och in med Mikael Tellqvist och unge Anton Forsberg.

Anton Forsberg som är född 92 och som blev draftad av Colombus i år.


Skall bli intressant att se hur bra Tellan är nu för tiden, han har haft ett par stökiga år med många olika klubbar så som Phoenix, Toronto, Lukko Rauma, Buffalo, Dynamo Riga och Ak Bars Kazan.


Klart att Tellqvist kommer att matchas stenhårt och att unge Forsberg får vara beredd på ett sparsamt matchande från hans sida. Jag tycker att Modos målvaktssida ser intressant ut.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards