Alla inlägg under maj 2011

Av Sandberg - 6 maj 2011 08:53

Goalies world är en fantastisk bra och nördig målvaktstidning för oss som grottar ner oss i förflyttningar, statistik och övrigt målvaktsprat. Det blev dock lite komiskt att Goalies world hade Flyers Sergei Bobvrosky som huvudperson i det senaste numret, att han var lösningen på Flyers långa svit av mindre pålitliga målvakter.


Varför nämner jag detta nu då? Jo för att Flyers läcker som ett såll i deras matchserie mot Boston på vägen till Lord Stanleys buckla. Phildelphia har nu bytt målvakt nio gånger på tio slutspelsmatcher...


Annat var det förr i Flyers när Pelle Lindbergh, Bernie Parent och Ron Hextall hade förstaspaden.


Kämpa väl målvakter, nu bär det av mot Skara och is under fötterna!

Av Sandberg - 5 maj 2011 10:51

Magnus Åkerlund kommer att bilda målvaktspar med Bjurö i Borås


Tim Harrysson född 92 lämnar LHC och skall spela seniorhockey med Hästen där han kommer bilda målvaktspar med Alexander Bergh, Harrysson som kommer att försöka ta plats till kommande JVM.


Michal Zajkowski lämnar Örebro och beger sig till Tingsryd


Al Montoya i USAs mål var väl inte på tårna igår om man vill uttrycka det snällt...

Av Sandberg - 4 maj 2011 09:10

Såg Slovakien mot Ryssland igår, det är alltid underhållande matcher när Slovakien är inblandade. Jag har väl sett Halak bättre än vad han visat upp i VM så här långt, Nabokov i Ryssland blev utbytt igår.


Annars är det förberedelser inför helgens camp i Skara som står på agendan, bra klass på målvakterna denna helg, bland annat två målvakter som är uttagna till russinläger, två norska ungdomslandslagsmålvakter och fem TV pucksmålvakter.


Jonathan Bjurö kommer att spela för Borås i vinter. 

Av Sandberg - 3 maj 2011 09:37

Sitter och läser en av våra kära kvällstidningar på nätet och möts av denna rubrik, succemålvakt till Redhawks, vem har dom nu värvat tänkte man? Jo, Södertäljes Pontus Sjögren! Tolka mig rätt, Sjögren är bra målvakt men att kalla honom succemålvakt är en grov överdrift. SSK åkte ur elitserien och Sjögren hade under 90% under grundserien...


För övrigt ett konstigt val av Sjögren tycker jag, att lämna SSK för Malmö, de spelar i samma serie.


Fasth gör VM debut och imponerar stort, undrar om Ersberg fortfarande är Mårts favorit(gammal HV målvakt som han är)?

Av Sandberg - 2 maj 2011 11:46

Lite tankar så här på måndagen, det känns som målvakterna i VM är av normallängd, inte bara en massa långa målvakter och det känns sunt. Det blir jobbigt om vi bara skall välja killar som är över 190, urvalet blir i så fall lite begränsat! 


Såg glimtar av Slovenien-Ryssland och Slovakien-Tyskland igår, kolla hur smalt Nabokov står med skridskorna, snacka om old school. För övrigt en fantastiskt underhållande match mellan Tyskland och Slovakien.


Meriterade Cristobal Huet var en besvikelse i Frankrikes match mot Kanada


Wesslau klar för Djurgården efter bara ett år i AHL, tålamod vad är det?


Pontus Sjögren lämnar SSK och går till Malmö

Av Sandberg - 1 maj 2011 18:26

Sverige har ett fantastiskt bra rykte vad det gäller att få fram målvakter, titta bara på alla målvakter som fått chansen att åka över till NHL och deras organisationer de senaste åren.

Förr skulle man vara fullt etablerad och spelat ett antal säsonger i Elitserien innan man ens var påtänkt, lägg därtill tillhörande landslagsspel.


Idag vet NHL att vi tar fram konkurrenskraftiga målvakter av hög klass vilket gör att de kan plocka över dom mycket tidigare än förut. Se bara på Owuya, Jonas Gustafsson, Henke Karlsson, Mattias Modig, Anders Nilsson med flera. Detta är killar som spelat någon enstaka säsong i Elitserien som nu fått chansen. Tror också att NHL "chansar" lite mer nu än tidigare vad det gäller att plocka att plocka över svenska målvakter.


Sammanfattningsvis är detta så klart positivt för oss som jobbar med målvakter då våra unga målvakter ser att det är möjligt att slåsig fram till den stora liga på andra sidan Atlanten.



Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards