Alla inlägg under april 2010

VH

Av Sandberg - 13 april 2010 09:28

Ni som inte läser eller prenumererar på Goalies world, gör det! Nördig målvaktstidning med mycket utförliga analyser och artiklar. Senaste numret pratas det mycket om VH(vertikal-horisontel) eller högt knä som vi oftast säger i Sverige. Högt knä spelas alltför ofta och ofta även i fel läge. Högt knä ligger bakom många skitmål som kunde undvikits med ett annat räddningsval. Ser väldigt ofta målvakter som sitter i högt knä redan när pucken är i sarghörnet, varför då? Det funkar att stå upp och reagera på eventuellt inspel/sidledsspel...


Högt knä är jättebra vid spel nära och vid inbrytningar bakifrån förlängda. Läs gärna senaste numret som handlar väldigt mycket om VH!


Zajkowski till Örebro.


Vart tar Owuya vägen? Tar DIF honom om Wesslau eller Ridderwall försvinner..

Av Sandberg - 12 april 2010 10:02

Väldigt många frågar om man skall fortsätta med is efter säsongen, jag tycker att man kan krydda sin barmarkssäsong med lite kompletterande teknikträning på is. Bra att bibehålla lite av sin känsla. Ishockeyn är väldigt unik i det här avseendet, man är utan is, utrustning och puck i nästan 5 månader. Vilken annan sport fungerar så?

Som av en ren slump så anordnar vi givetvis eftersäsongsträning hos oss på Sandbergs målvaktsutbildning...gå in och boka din plats.


Henke måste byta klubb, inget slutspel i år! Undrar hur länge vinnaren Henke står ut i glassiga New York?


Holmgren i AIK höll nollan i den viktigaste matchen, imponerande. Undrar om han får vara kvar i AIK nästa säsong?





Av Sandberg - 10 april 2010 09:45

Henke Karlsson skall åka över och förstärka San Jose i slutspelet, härlig rubrik i en av våra skvallertidningar. Karlsson som är San Joses egendom skall åka över och vara 3:e målvakt.


Nästa vecka blir det lite hockeygym och pay & train, annars är det mest lite lugnt kontorsjobb som gäller. Planering inför kommande camper och våra sommarhockeyskola i Kungsbacka.


Det var intressant att Holmgren petat Heino-Lindberg senast...


Malmö är och rycker i lovande 91:a...som backup till Svensson.



Av Sandberg - 8 april 2010 10:25

Man brukar prata om att vissa målvakter är inne i "zonen". Wesslau i Djurgården är verkligen där just nu, 39 skott igår och 1 insläppt. Han hade många riktigt bra räddningar igår plus att han kryddade det med några "supersaves" bland annat en fantastisk fotbollsräddning på Hlavac.

Wesslau som nu fått fullt förtroende i slutspelet och inte delat förtroende som under grundserien, smart matchat av Djurgården. Ridderwall och Wesslau i topp i grundserien och Wesslau i topp i slutspelet...


Väntar på att Liv skall kliva upp något steg i slutspelet...Hv 71 går dock till final ändå!


Halmstads lovande 91:a Mattias Pettersson har skrivit på för ytterligare i år. Bra serie div 1F, tre lag från den kvalar just nu till allsvenskan.



Av Sandberg - 7 april 2010 18:14

Semifinalernas målvakter har just nu fantastiskt bra räddnings%:

2009/10

Wesslau 94,27

Norrena 93,27

Hadelöv 92,33


Har räddnings% blivit högre med åren? Kolla nedanstående statistik från SM-slutspelet:


1989/90

Rolf Ridderwall 88.27

Anders bergman 86.78

Mchael Sundlöv 83.46


1999/00

Mikael Tellqvist 93.05

Andreas Hadelöv 90.71

Jarmo Myllis 90.21



Av Sandberg - 6 april 2010 13:23

Brynäs tappar båda sina målvakter till NHL, Markström går som väntat till Florida och Läck går till Vancouver efter bara 14 spelade elitseriematcher..ibland går det snabbt. Modig är nu klar för Brynäs som det ryktats om ett tag.


Leksand med Erik Hanses i mål vann J20 guld åt dalmasarna.


Har nu lite ledigt från hockeyn efter en väldigt intensiv säsong, klart man följer slutspel och kvalserie men inte så mycket jobb nu. 

Av Sandberg - 5 april 2010 11:24

Jag har under fyra dagar sett cirka 20 av Sveriges bästa målvakter födda 95( och enstaka 96:or). Vissa distrikt gick runt på tre målvakter och andra spelade på två målvakter. De flesta målvakter är väldigt bra skolade, gör många saker väldigt bra och modernt. De allra bästa målvakterna är de som gör väldigt små rörelser, är hela tiden på rätt plats(boxcontrol) och är kalla dvs går inte ner för tidigt utan läser av och värderar situationen. De här målvakterna ser alltid ut att ha gott om tid. Ytterst få skitmål under turneringen vilket tyder på mycket bra målvaktsspel. Det man saknar hos många målvakter är ett bra djupledsspel, de flesta målvakter är oerhört bra i sidled men alldeles för passiva i sitt djupledsspel.


Många målvakter fick mycket bra betalt för sitt goda närspel då de flesta avsluten kommer alldeles för nära mål( här måste utespelarna förstå..vi målvaktstränare förmedla till våra lag).


Det fanns några målvakter som verkligen utstrålade pondus, som inte hänger med huvudet och sänder ut negativ energi vid baklängesmål.


Det hade varit ett ypperligt tillfälle för blivande målvaktstränare för kommande team 95 landslaget att scouta målvakter under denna påskhelgen...men den personen är nog inte uttagen ännu. Kanske läge att han skall vara nominerad lagom till marscupen då 1/3 av Sveriges bästa målvakter uppträder på samma plats.

Av Sandberg - 3 april 2010 16:39

Förlust mot Blekinge med 2-1, Niklas gör en bra match och är 92%ig. Slappar just nu på vår förläggning. Vi har nu efter matchen bollat lite situationer och tankar, bra att få feedback och få ett avslut på matchen. Vi har senare ikväll match mot Östergötland.


Såg att Philadelphia Flyers hade signat sin sjunde målvakt för säsongen...



Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards