Alla inlägg under december 2009

Av Sandberg - 5 december 2009 10:01

Härligt att fler och fler börjar att hitta till vår blogg, tipsa gärna dina målvaktsvänner om bloggen bara för målvakter.


Oscar Dansk & Marcus Högberg i den första landslagstruppen för 94:or.


Jani Hurme måste vara tidernas dyraste reservmålvakt utanför NHL och KHL, enligt rykten 30 000 euro i månaden...


Det jag menade i inlägget igår om många skitmål var att det inte riktigt var målvakternas afton, det var många ingripanden där målvakterna kunde gjort det bättre.





Av Sandberg - 4 december 2009 12:26

Många välkända målvakter i finska ligan som spelat i Sverige eller vad sägs om följande:

Jan Lundell

Ari Ahonen

Jere Myllenniemi

Petri Vehanen

Jusso Riksman

SInuhe Wallinheimo

Teemu Lassila

Markus Korhonen

Mika Noronen

Juha Pitkämäki


Intressant från finska statistiksidan är att de redovisar antal vinster, förluster, oavgjorda och vinst%...svenska statistik sidan, gör om, gör rätt!

Av Sandberg - 4 december 2009 09:45

Här kommer det första inlägget om målvakter på damsidan. Hanna Rutström i Hanhals är den som har haft mest att göra i Elitserien för damer, hon har haft 652 skott på 14 matcher vilket ger ett snitt på 46 skott/match, ganska mycket..


Robin Lehner är tredje målvakt i JVM truppen.


Såg alla målen igår i Canal+ målsammanfattning, det var väldigt många skitmål från gårdagens omgång..



Av Sandberg - 3 december 2009 08:53

NY Islanders målvakt Rick DiPetro som varit skadad i ett helt år är på väg tillbaka.

DiPetro är en skadebenägen målvakt som ofta är skadad, 2006 kom han och NY Islanders överens om ett 15-års kontrakt! Hur tänker man då som GM? Här har vi en skadebenägen målvakt som visserligen är väldigt bra, låt oss ge honom ett livstidskontrakt...det kan hända en del under 15 år.


Vår elitcamp den 29/12 är fullbokad, alltid roligt! Dags att fylla på inför sportlovscampen nu, precis som förra året kör vi både i Kungsbacka och Ängelholm.


Mycket rykten, provspelningar och frågetecken angående hockeygymnasium, folk åker land och rike kring för att komma in på ett hockeygymnasium.


Kommer att återkomma mycket till de nya reglerna i NHL, måste göra lite mer research först..kommentera gärna mer i den här frågan.

Av Sandberg - 2 december 2009 09:40

Aftonbladets hockeypanel "Power Play" visar ett klipp där en målvakt hånar en straffskytt, detta var en nyhet tyckte dom...den har vi visat under de senaste två åren på våra camper och sommarhockeyskolor!


Här är klippet, klicka och njut, http://www.youtube.com/watch?v=XcnY5hpgzMc

Av Sandberg - 2 december 2009 09:33

Äpplet faller inte långt från trädet..


Rolf Ridderwall(far)


Stefan Ridderwall(son)


Vi hade i tidigare blogginlägg Peder & Anders Nilsson!

Av Sandberg - 1 december 2009 12:22

Markström och Nilsson till JVM, inga sensationer där, vem är tredje?


Såg glimtar av LHC-HV igår, Engstrand mot Andersson, Engstrand är obesgrad i år..bra för LHC och bra för Engstrand. Hoppas få ner Engstrand till vår goalieweek till sommaren i Kungsbacka.


Ni har väl inte missat när Tomas Voukun blir "halshuggen", klicka här och kolla http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/internationellt/nhl/article6214896.ab


Salo hoppar av som tränare för Oskarshamn.

Av Sandberg - 1 december 2009 09:50

Inför nästa säsong inför NHL anpassad utrustning för målvakter, dvs är du lång så får du ha långa benskydd, är du kort får du inte ha långa benskydd. Alla målvakter skall kontrollmätas, sedan kommer det finns en tabell där det står vilken maxlängd man får ha. Allt för att skydden skall vara just skydd och inte vara så mycket fördel för målvakten.

Hur påverkar detta målvakterna då? Skillnaden mellan en mindre målvakt och en större målvakt kommer att bli större, allt fler kommer att leta efter just större målvakter.


Jag tycker förslaget om mindre utrustning är bra till en viss del, tycker dock främst att man kan göra mycket på byxor och kombinat.


Förslaget från NHL kommer för övrigt från en gammal målvakt Kay Whitmore, den som kan sin historia vet att han gjorde ett gästspel i SSK en gång i tiden.


Kommer denna regel till Sverige? De flesta regler från NHL brukar att dyka upp i Sverige så vi får väl se...

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards