Alla inlägg under december 2009

Av Sandberg - 17 december 2009 10:06

Oldtimers igår kväll, lång träning och lite småkramp på slutet..hade några felbeslut där man överspelar situationen, precis det man säger till målvakterna att inte göra.

"Gör mindre-rädda mer" är en bra tes om man tolkar den rätt.


Idag är det U16 målvakter i Frölundaborg lilla som gäller, tänkte köra mycket skott och andra puck, det blir bra fart och inte så statiskt som målvaktsträning i vissa fall kan bli. Boxcontrol och närspel på andra puckarna, lita på position och täthet.


Har jobb fram till kvällen den 22:e sedan är det skinka och julmust som gäller innan camperna i mellandagarna tar fart. Rekord på antal deltagare till dessa camperna..

Av Sandberg - 16 december 2009 08:36

Uttagna målvakter i Bengans preliminära OS-trupp är:

Jhonas Enroth, Buffalo Erik Ersberg, Los Angeles Jonas Gustavsson, Toronto Johan Holmqvist, Frölunda Daniel Larsson, Detroit Stefan Liv, HV71 Henrik Lundqvist, NY Rangers Jacob Markström, Brynäs Mattias Modig, Luleå Mikael Tellqvist, Lukko.


Modigs säsong har ju varit sådär va, jämfört med Hedbergs! Men som jag skrev igår de två första platserna är givna..


Lexhag 94:a i Rögle och landslagsuttagen väljer mellan hockeygymnasium i Karlstad eller Ängelholm, besked innan jul.





OS

Av Sandberg - 15 december 2009 10:36

Mycket debatt i våra kvällstidningar om vilka målvakter som skall vara med i OS, Hedberg som storspelar är inte med i den stora preliminära truppen där det ingår 8 eller 10 målvakter, fel kan man tycka...men för mig känns inte målvaktssituation så oviss. Henke är given etta, bakom honom står nog Jonas G som given tvåa, som tredje målvakt fightas nog Honken med trion Markström, Jhonas E och Daniel L.


Så varför ägna så mycket tidningsutrymme och tankeverksamhet åt vem som är 8, 9 eller 10 i en kommande OS trupp.

Av Sandberg - 15 december 2009 10:09

   Nybroderat och fint!


  

Av Sandberg - 14 december 2009 13:59

De flesta serierna börjar att ta slut, uppehåll väntar men innan det är dags skall det tränas. Härligt att verkligen träna ner sig själv innan julbordet skall intas.

Ta chansen att verkligen träna nu när det börjar att bli matchfritt.


Själv har man två camper i mellandagarna, båda två i Fotskäl. Skall också se matchen på Ullevi den 28:e


Gerber svårt skadad i den ryska ligan, något med ryggen.


Skall nu skjutsa sonen till träning!

Av Sandberg - 13 december 2009 11:55

Stockholms TV puckslag använde Oscar Dansk trots att det inte var tillåtet då han spelade i Shattucks St Marys både före och skulle spela för dem efter TV-pucken.

Stockholms ledare visste så klart om detta men mörkade det för att få ha med Oscar som också blev TV-puckens bäste målvakt.


Ledarna för Stockholm är nu avstängda för resten av säsongen, från vad kan man ju undra? Får Oscar Dansk ha kvar titeln "bäste målvakt" eller går titeln till någon annan nu...

Av Sandberg - 11 december 2009 08:22

Härligt med fredag, träning igår kväll med mentorelev, filmning, prat och träning.


Såg att Markström är nominerad till årets rookie igen! Vad är reglerna för detta? han var nominerad även förra året...

Rolig anekdot, Lasse Kroner skulle presentera Frölundas trupp för ett antal år sedan inför mycket folk på Valand. Spelare efter spelare presenterades innan det blev dags för en ung kille, Kroner presenterade honom så en möjlig kandidat till årets rookie( bara att Kroner uttalade rookie som rocky, vilket ledde till vissa boxningsscener..)


Såg en artikel i Expressen där Stefan Ladhe tyckte Norrena och Holmqvist var i  många fall väldigt otäta jämfört med det yngre gardet som kommit upp. Visst har han rätt i det!(Vet att du läser min blogg, Ladhe..)



Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards