Alla inlägg under december 2009

Av Sandberg - 26 december 2009 08:26

Efter två dagar med julmat, klappar och mycket folk är man idag tidigt uppe framför datorn. Skall göra en Powerpoint presentation inför camperna i mellandagarna.


Såg ni Dwayne Rolosons räddningar häromdan, om inte här är länken

http://www.youtube.com/watch?v=YlT9wRqg8sE&feature=player_embedded#

Aldrig ge upp, du kan alltid ta pucken!


Även JVM starar idag, få se om Markström kan ta ytterligare ett steg i år, förra året var han ok men inte mer..


Rysslands OS målvakter uttagna, Nabokov San Jose, Bryzgalov Phoenix och Varlamov Washington.


Daniel Sperrle lämnar sitt ryska lag Perm och flyttar hem till Sverige, ryktas om Västerås...vad hände med Thalbergs utveckling?



Av Sandberg - 23 december 2009 12:59

Sent hem från Halmstad igår, 15 målvakter med härligt intresse. Snöig hemfärd genom Halland. Idag har det varit det sista jobbet innan julfriden infinner sig. One on One med Mathias I på Frölundaborg lilla, 90 minuter med träning och diskussion, Mathias lär sig och jag lär mig...


Idag är det även föräldramatch för sonens lag, blir att låna ihop utrustning då min är inlåst i Scandinavium.


Vill även passa på att önska alla läsare en God Jul, roligt att se att antal besökare på bloggen ökar varje månad.

104

Av Sandberg - 22 december 2009 09:53

Martin Brodeur blev i natt historisk, mest nollor i grundserien genom tiderna, 104 stycken. Han höll sin första nolla 1993 och i natt 16 år senare höll han sin 104:e.

Bara att lyfta på hatten...


Idag är det Halmstad som gäller, härligt att slippa julstöket hemma.


Snart utematch på Ullevi, hur påverkas målvakterna av att spela utomhus?

Mer skuggor, svårt att se pucken, kanske ojämnare ljus om det blåser eller duggregnar. Jag tror målvakterna är de som har störst omställning jämfört med vanlig ishall.





Av Sandberg - 21 december 2009 10:57

Sista hockeygym innan jullovet idag, tidig uppgång och mycket snö. Annars är det förberedelser på kontoret inför camperna i mellandagarna som gäller. Listor, namnskyltar och träningar skall fixas.


Liv fick två matcher som sent inkallad reserv, Liv är nog med och lurar i vassen på den tredje platsen till OS...

Såg ni Iiro Tarrkis räddning med klacken igår, aldrig ge upp, det går alltid att rädda.


Många intressanta samtal med föräldrar och ledare på hockeygym under veckan, det känns som många karriärer är vid ett vägskäl, skall det vara så när killarna är 15 år.

Av Sandberg - 20 december 2009 10:14

Det poppar upp målvaktstränare och diverse olika företag till höger och vänster med det ena fräckare och amerikaniserade namnet efter varandra. Visst är det bra för våra målvakter, fler och fler målvakter som kan få uppmärksamhet vilket leder till fler och fler målvakter som blir bättre. Är fortfarande inne på att förbundet måste införa någon form av högre utbildning, som det är idag kan alla nå nuvarande högsta utbildning på 1 år! Hur skall man som målvakt, förälder eller ledare veta vad som är en bra utbildning när i stort sett alla intresserade målvaktstränare är MV 3 utbildad. Kanske dra upp det till universitetsnivå..


Läser man deras CV och erfarenhet kan man tro att de jobbat med målvaktsträning sedan de gick på dagis. Vis av erfarenhet och rutin vet jag att det tar väldigt många år att bygga upp rätt kunskap och metod innan man kan verkligen utbilda målvakter. Jag är själv i början av min utveckling av min målvaktstränar karriär, väldigt mycket kvar att lära. Det gäller att vara lyhörd och ta in impulser från alla möjliga håll, inte bara tro att ens egen väg är den enda vägen.

Av Sandberg - 19 december 2009 10:45

Hurme till Ilves i finska ligan, bra ekonomisk säsong för Hurme, får nog troligtvis 50-75% av sitt kontrakt från Malmö plus nytt kontrakt med Ilves, bra pengar!

Ilves har haft Markus Korhonen och Juha Pitkämäki som målvakter under säsongen men de bedömer att Hurme är bättre... 


Hoppas att Daniel Larsson & Jhonas Enroth verkligen har tålamod att gnugga ett par säsonger där borta, deras chans kommer att komma. Se på Erik Ersberg, vem trodde att han skulle bli NHL målvakt.


Lugnt idag på jobb och målvaktsfronten, imorgon har jag en match som jag skall göra matchanalys på.


Växjös Viktor Fasth skadad igen, vem tar de in inför slutet av säsongen om han inte bedöms att bli frisk?

Av Sandberg - 18 december 2009 10:24

"Optimisten ser en möjlighet i varje problem, pessimisten ser ett problem i varje möjlighet"

 

Korta glimtar av Sverige mot Ryssland igår, tyckte Henke Karlsson såg stel, nervös och lite kantig ut. Tycker dock han kommer undan med ett godkänt betyg från sin landslagsdebut. Han slutade på 85.71 i räddnings%.


Rysslands Jeremenkos benskydd såg väldigt breda ut...mätning kanske!


Cirkusen kring hockeygymnasiumen fortsätter, folk åker land och rike runt för diverse provspelningar. Ibland fattas det spelare i lagen för att spelarna är på provspelningar...det känns som reglerna kring detta måste ändras. Tänk om elitseriespelarna skulle åka runt under säsong för att provspela hos andra klubbar.

Av Sandberg - 17 december 2009 10:19

Enligt våra tillförlitliga kvällstidningar så har Malmö köpt ut Hurme från hans kontrakt. Lätt att kasta skit på Hurme att han vägrat gå ner i lön, varit skadad m.m

Vem går frivilligt ner i lön? Det är väl Malmö som skall ha skit som skriver ett sånt kontrakt, Hurme är väl bara att gratulera att han har en bra agent som fixar bra kontrakt.


Visst ser han lite äppelkindad ut, inte helt vältränad...

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards