Alla inlägg under november 2009

Av Sandberg - 24 november 2009 09:35

Härlig dag, startat den med ett gympass, allt för att hålla kroppen i trim för viktiga oldtimer matcher...not.

Såg delar av SSK-RBK, har varit lite kritisk mot Nihlstorp innan men igår spelade han väldigt bra. Lugn och inte så yvig som han har varit förut.

Bjurling är lite mer svårbedömd, tyckter han ser lite otränad ut...bara en känsla jag har.


Idag är det Halmstad som gäller, 17 målvakter uppdelad på en äldre och en yngre grupp. Alltid roligt att komma till Halmstad, man känner sig verkligen välkommen. Jag har ej bestämt tema idag, vill dock få in lite fart i övningarna...

Av Sandberg - 23 november 2009 11:26

*Marcus Högberg lovande 94:a från Örebro är klar för Linköpings hockeygym.


*Frölunda kommer förmodligen ta in två stycken målvakter till sitt hockeygym, en egen och en utifrån.


*Bjurling mot Penker/Nihlstorp ikväll på Canal+....tror det blir Penker.


*Honken mot Liv imorgon på Canal+, Liv är en riktigt bra målvakt med en enorm vinnarskalle. Liv är bra trots att han inte är över 190!


Hockeygym på morgonen idag, fick en stund med keeprarna innan vi körde med resten av killarna. Startade lite mjukt då de hade spelat diverse matcher igår kväll, lite känsla med handskarna innan vi gick över till full träning.


Av Sandberg - 21 november 2009 23:40

Ungdomspass med Mölndal idag, stannade även och såg U16 elit mellan Mölndal och Frölunda. Har intresse hos både Frölunda och Mölndal vad det gäller målvakter. Härligt att se unga målvakter som redan har bra grunder och alla förutsättningar att bli framtida målvakter.

Av Sandberg - 21 november 2009 09:57

Man ser just nu många målvakter som spelar väldigt ojämnt, ena dagen är man säker och stabil för att nästa match fullständigt rasa ihop. Detta är helt naturligt, det är november...Med detta menar jag att i början av säsongen spelar de flesta bra, man är inspirerad och sugen. Nu börjar det bli jobbigt i kropp och knopp, det är nu det gäller att göra alla små saker rätt så som äta, sova, träna och förbereda sig på bästa sätt. Man kan se att de rutinerade målvakterna ofta klarar november och december bättre då de vet vad det handlar om, kolla Liv! Sedan på andra sidan årsskiftet börjar det att gå lätt igen, serierna börjar närma sig slutet, allt skall avgöras.


Många gratis poäng att hämta under denna tid på säsongen med en fräsch och väl förberedd målvakt( och lag, givetvis).

Av Sandberg - 20 november 2009 11:36

Ont om inspiration idag, det blev istället en nostalgitripp. Butterfly med handskarna för högt. Idag är det ingen is, konstig känsla..Haft ett möte med Reebok på morgonen.

Hade sent igår kväll träning på Frölundaborgs lilla rink med 4st U16 elitmålvakter, bra fart och driv i killarna. Vi hade fokus på skott och retur(andra puck).



Härligt med 12" benskydd! Snygg mask va, Heino-Lindberg mfl som har kopierat den!

Av Sandberg - 19 november 2009 08:29

Glömde igår att nämna Idoff som gjorde en mycket stark elitseriedebut! Ge honom mer matcher så att Honken kan komma utvilad till slutspelet i år.


Jag tycker många tränare är rädda för att släppa in målvaktstränaren i laget, att ta hjälp av han vad det gäller målvaktsspel, försvarsspel och målskytte...

Hade man varit tränare hade man velat ha så mycket hjälp som möjligt, att för att göra ens jobb enklare(bättre).

Nu är det en del tränare som känner sig hotade om det kommer in någon målvaktstränare.


Igår var det oldtimers träning, blev lite less då det i stort sett bara var frilägen(offensivt försvar) i vår interna match. Carnbäck gjorde i alla fall inga mål...

Av Sandberg - 18 november 2009 08:48

Det ryktas att Mikael Tellqvist skall till Lukko Rauma i Finland..Ak Bars Kazan som Tellan nu spelar i vill byta till sig Lukkos målvakt Vehanen i byte mot Tellan. Tellqvist behöver en vändning på sin karriär, från NHL till KHL till finska ligan...

Av Sandberg - 18 november 2009 08:38

Här är en skön länk till en masktillverkare i Kanada. Gå in och kolla på masks from the past!

http://www.hockeymasks.com/

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Skapa flashcards