Alla inlägg under oktober 2009

Av Sandberg - 17 oktober 2009 16:00

Gemensamt för många av de unga målvakterna som idag spelar i elitserien är att de är födda tidigt på året.

Markström, Läck, Wesslau, Ridderwall, Åkerlund, Lindbäck, Nilsson, Nihlstorp, Dahlberg och Sjögren, alla är dom födda mellan Januari och April..

Skall man ta hänsyn till detta när man väljer ut målvakter i yngre åldrar?

Av Sandberg - 16 oktober 2009 09:41

Det blev inte mycket till duell mellan Henke och Honken, Andro Michel var Färjestads målvakt. Honken gör en bra match, var riktigt bra i sidled i sitt närspel. Gör en fantastisk plockning i tredje perioden...Andro är ok, inte mer, skall ta något av målen. Ser dock att han har stora kvaliter men att han inte riktigt är där ännu. Både Andro och Honken håller på att ställa till det vid ett par tillfällen när de spelar högt knä i fel läge.


Patric Blomdahl har en riktigt ful pååkning av Andro, får bara en 2:a, det var för mig ett given 5:a. Hade jag varit Honken idag hade jag skällt ut Blomdahl på träningen, sånt gör man inte...sedan sitter han och flinar i utvisningsbåset, tyder på viss ointelligens och brist på hänsyn!


Intressant läsning om man kollar på Färjestads totala målvaktsstatistik:

2.89 GAA

89.80 SVS%

Ligger 9:a av 12 lag.


Jurgen Penker har fantastiska 94.55 och han spelar i Rögle som inte är ett topplag...

Av Sandberg - 15 oktober 2009 11:51

Är ikväll på plats i Scandinavium för att se Frölunda mot Färjestad, Honken mot Henke..Skall bli skoj att se deras duell. Tror att Henke kommer att ha mer att göra men snällare skott, Färjestad är bra på att få skotten från "rätt" positioner. Frölunda har fått mycket direktskott emot sig och varit svaga framför egna målet, sedan har Honken med bristande själförtroende också silat in ett antal puckar. Tycker Honken agerar fel i vissa situationer, främst i sitt höga knä.


Så kaffe, mazarin, matchprogram, kolla uppvärmning och så kör vi igång.

Av Sandberg - 14 oktober 2009 09:13

Man hör väldigt många mv-tränare som pratar högt och brett om "sina" målvakter. Vilken värdering lägger vi i dessa ord när vi pratar om "min" målvakt. Har man fostrat denna målvakt sedan hockeyskolan, har man lärt honom/henne allt. ELLER har vi bara träffat honom/henne någon enstaka gång men vill använda den här målvakten som en merit i sitt CV.

Tycker det är väldigt vanligt att man hör vissa verbalt skickliga mv-tränare som skryter vitt och brett om sina målvakter. De kan vara väldigt unga men har haft en oerhört massa etablerade målvakter i sitt stall..


Jag tycker att man skall ha jobbat med sin målvakt regelbundet under en längre tid för att få kalla honom sin!

Av Sandberg - 13 oktober 2009 13:23

Finns det någon skillnad på målvakter från Europa jämfört med målvakter från USA/Kanada? Givetvis finns det skillnader. Jag tycker europeiska målvakter är mer moderna i form av att de spelar mer på storlek, täcka/blocka spel. Mer moderna ja men det är inte lika med att de är bättre..

Det nordamerikanska målvakterna litar mer på reaktion, spelar lite längre in i mål(pga mer/livligare trafik framför mål). Givetvis finns det undantag på bägga sidorna.

Jag tror det är spelet som formar målvakterna, därav olikheterna i målvaktsspelet.


Ikväll är det Halmstad som gäller, 17 keeprar väntar...

Av Sandberg - 12 oktober 2009 16:54

Ofta läser man hur bra eller hur dåliga målvakterna har varit, man får en uppfattning genom subjektiva reportrar och journalister...MEN stämmer det med verkligheten, i det här fallet räddnings%.


Holmqvist har fått mycket beröm-räddningsprocent 87.85

Björn Bjurling blir ofta hyllad-räddningsprocent måttliga 89.86

Markström har hyllats med all rätt-räddningsprocent 93.40

Roman Malek, väldigt hårt kritiserad-räddningsprocent 89.74

Jurgen Penker, ifrågasatt keeper-räddningsprocent 94.07


Jag vet att serien just har startat men statistik är roligt..



Av Sandberg - 12 oktober 2009 10:49

Var nere hos Ängelholms stolthet igår, hade 12st yngre målvakter. Vi körde teori och is, teori var åt det mentala hållet och isen handlade om att ändra ställning.

Han även med att prata med Magnus W, mv-tränare för Rögles representationslag. En del intressanta tankar om hur dom jobbar och hur dom tar sig an motståndarnas målvakter. Bland annat att dom utnyttjar att Honken gärna står tidigt i högt knä, att Lindbäck är väldigt rak i sitt returspel...


Annars är man lite gnällig och febrig idag, fick hoppa över hockeygym idag, grabbar vi filmar på onsdag istället!



Av Sandberg - 10 oktober 2009 17:36

Efter 7 spelade omgångar i elitserien har vi 4st nollor, Nilsson, liv, Penker och Bjurling. Det känns som det är mindre nollor i år, bara en känsla..

I Allsvenskan efter 7-9(olika för olika lag) omgångar har vi 6st nollor, Svensson, Heino, Gusten, Thalberg, Fast och Jocke Eriksson.


Allt detta för er statistikbitare.

Presentation


Sampans blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards